Την ημερομηνία της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό περιμένουν στην ΑΕΚ

Σε αναμονή για δύο «καυτά» ζητήματα βρίσκεται η ΑΕΚ. Αφενός μεν για τον ορισμό του αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό κι αφετέρου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Στο πρώτο «μέτωπο», η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει χθες τους τρεις άλλους προημιτελικούς για την ερχόμενη εβδομάδα, μαρτυρά πως δεν υπάρχει απαγόρευση για τους αγώνες του θεσμού από την κυβέρνηση, ενώ από τη στιγμή που δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος, δεν υπάρχει κώλυμα να αγωνιστεί και ο Ολυμπιακός που υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζε τη Δευτέρα με τον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League. 

Ωστόσο επειδή ο βαθμός «επικινδυνότητας» σε ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός είναι πολύ μεγαλύτερος από τα άλλα τρία ζευγάρια των «8» (Πανιώνιος-Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης-Χανιά και Skoda Ξάνθη-ΟΦΗ), είναι αμφίβολο αν θα επιτραπεί η διεξαγωγή του. Η πλευρά της ΑΕΚ περιμένει σήμερα οριστική ενημέρωση επί του θέματος, καθώς αν τελικά οριστεί ο αγώνας για την Τετάρτη, θα πρέπει να εκδοθούν άμεσα τα εισιτήρια και να γίνουν οι απαιτούμενες συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, ενώ φυσικά θα επηρεαστεί και ο αγωνιστικός προγραμματισμός της ομάδας. 

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του γηπέδου, το προσεχές διάστημα θα είναι κρίσιμο. Το κλίμα από την πλευρά της κυβέρνησης δείχνει θετικό, ειδικά από τη στιγμή που έγινε η επαφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο, και στην ΑΕΚ περιμένουν πρόσκληση για να συζητήσουν όλοι μαζί, ώστε να βρεθεί μια λύση. Όλα αυτά κι ενώ στις 6 Μαρτίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών και του Δήμου κατά του σχεδίου για την «Αγια-Σοφιά». Μέχρι τότε, οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν την άδεια από την πολεοδομία για να αρχίσουν τα βελτιωτικά έργα στο υπέδαφος του οικοπέδου και την περίφραξη του χώρου. 

Ερωτηματικό ο Κορδέρο 

Μετά τη σημερινή προπόνηση ο Τραϊανός Δέλλας θα ανακοινώσει την αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα της Κυριακής με την Επισκοπή στο Ρέθυμνο (15:00). Ερωτηματικό αποτελεί αν θα βρίσκεται σε αυτή ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, που προπονείται εδώ και μέρες κανονικά, αλλά είχε κριθεί ανέτοιμος στα προηγούμενα ματς. Λογικά στην Αθήνα θα μείνει ο προερχόμενος από δύο θλάσεις Άλεξ Ντακόλ, παρότι κι αυτός είναι πλέον 100% υγιής, ενώ σίγουρα εκτός είναι ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, που την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο και θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.