Εκτός Europa League o Ολυμπιακός, έμεινε στο 2-2 με την Ντνίπρο

Δεν τα κατάφερε ούτε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντνίπρο, καθώς παρά την υποστήριξη των οπαδών τους, οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν στο 2-2 με την ουκρανική ομάδα, και σε συνδυασμό με την ήττα τους με 0-2 στο Κίεβο αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πειραιώτες, που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, και μετά από μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 8ο λεπτό ο Μήτρογλου, που δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Μπόικο, έφτασαν τελικά στο γκολ λίγα λεπτά αργότερα, στο 14', με σκόρερ τον Μήτρογλου, μετά από πολύ καλή κάθετη πάσα του Μιλοβόγεβιτς.

Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε πολύ για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 22', από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, δύο παίκτες της Ντνίπρο νρέθηκαν ξεχασμένοι στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας, με τον Φεντέτσκι να σκοράρει με κεφαλιά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Πλέον, οι πρωταθλητές Ελλάδος χρειάζονταν τρία τέρματα για να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση, όμως όχι μόνο δεν απείλησαν στη συνέχεια του πρώτου μέρους, αλλά σε δύο περιπτώσεις κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ, με τον Κονοπλιάνκα στο 34' και τον Τσεμπεριάσκο στο 40', όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωστά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες στο 51', όταν ο Μιλιβόγεβιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Από εκεί και πέρα, η Ντνίπρο κρατούσε με σχετική ευκολία στα χέρια της την πρόκριση, αφού παρά τις προσπάθειες των “ερυθρολεύκων” και τις πολλές τελικές τους προσπάθειες, καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα του Μπόικο, παρά μόνο όταν ήταν ήδη αργά, στο 90', με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντομίγκες.

Όμως οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν έστω τη νίκη, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάλινιτς ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι, οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League, με τον Ολυμπιακό να επικεντρώνει πλέον την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις.