“Δεν μας ενδιαφέρει αν απαγορευθεί η συμμετοχή των ομάδων στην Ευρώπη”

Η απόφαση να ανασταλεί η διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, ελήφθη γιατί το κλίμα είναι κακό και εκτός των αγωνιστικών χώρων, όπως το επεισόδιο που έγινε στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκα, λίγα 24ωρα μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Λεωφόρου, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μια και καλή» επισήμανε.

Τα περιστατικά αυτά μεταξύ παραγόντων του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκαλούν και τους οπαδούς σε ανάλογες συμπεριφορές.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε χθες με τους προέδρους των ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκ και Φούντμπολ Λιγκ, όπου συμφώνησαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται, τόσο για τις λέσχες των φιλάθλων όσο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα ώστε η κυβέρνηση να κάνει κάτι άλλο, αφού όπως είπε το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από το ποδόσφαιρο είναι σαθρό, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην έχει τη δυνατότητα να επέμβει. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα αυτό θα λυθεί με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση.