“Άλωσε” το Μάντσεστερ η Μπαρτσελόνα, 2-1 τη Σίτι

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έκανε στο Μάντσεστερ η Μπαρτσελόνα, παίρνοντας μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1.

Οι Καταλανοί ήταν σαρωτικοί στο πρώτο ημίχρονο, επιβάλλοντας απόλυτα το ρυθμό τους και πετυχαίνοντας δύο γκολ, με τον Σουάρες στο 16' και στο 30', ενώ ο Ουρουγουανός θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα στο 26', αν ο Χαρτ δεν τον σταματούσε στο τετ α τετ. Εξάλλου, η Μπαρτσελόνα είχε και δοκάρι στο 44', σε ωραία λόμπα του Ντάνι Άλβες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μπλαουγκράνα χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν χώρους και να γίνουν απειλητικοί, μειώνοντας στο 69' με τον Αγκουέρο, μετά από φανταστική ασίστ του Σίλβα. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους για ισοφάριση δεν καρποφόρησαν, ενώ η αποβολή του Κλισί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74' δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο τους. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι, όμως ο Μέσι δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαρτ, ο οποίος κράτησε το 1-2.

Πλέον, η Σίτι καλείται να κάνει την απόλυτη ανατροπή μέσα στο Καμπ Νου για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Γιουβέντους νίκησε την Ντόρτμουντ, όχι όμως με ένα πειστικό σκορ που να της δίνει σαφές προβάδισμα, αλλά με το “εύθραυστο” 2-1.

Το σκορ άνοιξε για τους Ιταλούς ο Τέβες στο 13', για να ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ με τον Ρόις, μετά από λάθος του Κιελίνι. Η Γιουβέντους πήρε όμως τη νίκη χάρη σε γκολ του Μοράτα στο 43', που δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στη Μεγάλη Κυρία για την πρόκριση.