Ηρακλής και Απόλλων, οι… θεοί του Κυπέλλου!

Ημέρα των εκπλήξεων ήταν η σημερινή στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς δύο (ιστορικές) ομάδες της Football League, ο Απόλλων και ο Ηρακλής, πέταξαν εκτός συνέχειας τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, παίρνοντας μεγάλες και απροσδόκητες εκτός έδρας νίκες.

Στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός χρειαζόταν απλώς μία λευκή ισοπαλία, ή αλλιώς μία νίκη έστω με... μισό-μηδέν για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όμως τα βρήκε σκούρα κόντρα στον εξαιρετικό Απόλλωνα.

Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Χατζής για τον Απόλλωνα, για να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάντζιος για τους γηπεδούχους. Η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Ριζούπολης, που με γκολ των Κοτσώνη (19'), Άρσιτς (57') και Ανγκούλο (90') πήρε τη νίκη με 4-1 και την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης.

Στην Τρίπολη, ο φορμαρισμένος Αστέρας όχι μόνο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Καυταντζόγλειο, αλλά ηττήθηκε με 0-1 από τον Ηρακλή, με “χρυσό” σκόρερ τον Ρομάνο στο 57', με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Νωρίτερα, ο ΟΦΗ ζευγάρωσε τις νίκες κόντρα στον Πανθρακικό (4-0 στην Κομοτηνή), με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Λαμπρόπουλου στο 13', και πέρασε άνετα στους 8.

Για τη φάση των 16, την Τετάρτη θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Βέροια-Πανιώνιος (15:00), ΠΑΣ Γιάννινα-Χανιά (17:15) και Ολυμπιακός-Τύρναβος (19:30), ενώ την Πέμπτη θα γίβουν τα παιχνίδια ΑΕΚ-Κέρκυρα (17:00) και Παναθηναϊκός-Ξάνθη (19:00).