Ερίκ Αμπιντάλ: Περιμένω προτάσεις

Ανοικτός σε κάθε προοπτική δήλωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ στη «Mundo Deportivo» σε ότι αφορά το μέλλον του, τονίζοντας ότι εξετάζει την πρόταση που του έχει γίνει από την Μπαρτσελόνα για να αναλάβει πόστο στις Ακαδημίες της. Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής, που τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Ολυμπιακός, μίλησε για πολλά θέματα και μεταξύ άλλων για τους ανθρώπους που του συμπαραστάθηκαν όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, αλλά και για τους Μέσι-Ρονάλντο.

Ο Γάλλος μίλησε για:

- τον τρόπο που έφυγε από τη Μπαρτσελόνα: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να φύγω, όμως έτσι τα φέρνει η ζωή. Συνέχισα στη Μονακό και μετά στον Ολυμπιακό, όμως τώρα έχω την επιλογή να επιστρέψω από διαφορετική θέση στη Μπαρτσελόνα. Ακόμα εξετάσω την πρόταση που έχω στα χέρια μου, αλλά είμαι πάντα ανοιχτός σε οτιδήποτε».

-το αν άλλαξε ο τρόπος ζωής του έχοντας να αντιμετωπίσει τον καρκίνο: «Δεν έχω αλλάξει, είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Παραμένω προσγειωμένος. Πάντα μου άρεσε να βοηθάω τους άλλους και πάντα κρατάω τα πόδια μου στο έδαφος. Δηλώνω ευγνώμων που έβγαλα πολλά χρήματα στη ζωή μου, όμως, έχοντας περάσει αυτή τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, νευριάζω με τον εαυτό μου που με πείραζαν ασήμαντα πράγματα όπως για παράδειγμα η κίνηση στους δρόμους ή όταν ήθελα να αγοράσω κάτι και δεν το έβρισκα».

-αυτούς που του στάθηκαν περισσότερο: «Θα μπορούσα να απαριθμήσω 50 άτομα. Αρχικά θα βάλω ολόκληρη τη Μπαρτσελόνα. Ήταν κοντά μου όλα τα παιδιά. Έπειτα, αυτούς που ταξίδεψαν για να με δουν όταν περνούσα δύσκολα. Επίσης, τους Μπενζεμά, Ριμπερί, Κεϊτά... και πολλούς άλλους. Αυτός, όμως, που έκανε τη διαφορά ήταν ο Βίκτορ Βαλντές. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του όταν επέστρεψα στις προπονήσεις μετά την περιπέτεια της υγείας μου. Μου είχε πει "να ξέρεις, σε έβλεπα και ήσουν τόσο αλλαγμένος και έμοιαζες αδύναμος, αλλά το μοναδικό που σε ένοιαζε ήταν να δουλέψεις και να παίξεις ξανά ποδόσφαιρο". Δεν με άφησε ποτέ μόνο. Ερχόταν στο σπίτι, στο νοσοκομείο, με βοηθούσε σε όλα».
-τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: «Θα μπορούσα να πω τον Ρόμπεν γιατί με την ταχύτητά του σου βάζει συνεχώς δύσκολα. Όμως, θα επέλεγα τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο».

- τους Μέσι-Κρ. Ρονάλντο: «Ο Κριστιάνο είναι ποδοσφαιριστής που αξίζει σεβασμό. Όταν είχε έρθει να με δει ο Μπενζεμά την περίοδο της αρρώστιας, μου μετέφερε τις ευχές του Πορτογάλου και τον ευχαριστώ πολύ. Είναι καλό παιδί. Εγώ όμως θα προτιμούσα τον Μέσι. Ο Λίο έχει κερδίσει και τέσσερις σερί Χρυσές Μπάλες, οπότε υπάρχει μια διαφορά».

-την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Αναμφίβολα το Τσάμπιονς Λιγκ του 2011, έχω όμως καλές αναμνήσεις και από το Μουντιάλ του 2006, αν και χάσαμε στα πέναλτι τον τελικό με την Ιταλία».

Πηγή: www.sport-fm.gr