Ρεάλ Μαδρίτης: Όλα τα ρεκόρ μιας βασίλισσας

Ασύλληπτα είναι τα ρεκόρ που σημειώνει η Ρεάλ Μαδρίτης σε κάθε αγώνα που καλείται να δώσει. 

Χθες η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με τη νίκη επί της Σαν Λορέντσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με αρκετούς από τους παίκτες να σημειώνουν ατομικά ρεκόρ και ο σύλλογος από την πλευρά του κάποια άλλα. 

Όλα τα στατιστικά που αφορούν τους «μερένχες» 

2 – Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ και Μαν. Γιουνάιτεντ) μαζί με τον Τόνι Κρόος (Μπάγερν και Ρεάλ) κατάφεραν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με δύο διαφορετικούς συλλόγους. 

2 – Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η δεύτερη ομάδα από την Ισπανία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μετά τη Μπαρτσελόνα, η οποία το είχε σηκώσει το 2009 και το 2011. 

2 – Ο Γκάρεθ Μπέιλ έγινε ο δεύτερος Βρετανός παίκτης που σκοράρει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Πριν από εκείνον ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ στις 21 Δεκεμβρίου του 2008. 

2 επί 2 – Ο Τόνι Κρόος και ο Σάμι Κεντίρα έγιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές που κατορθώνουν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Μουντιάλ με την εθνική τους ομάδα μέσα στην ίδια χρονιά. 

3 – Ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει σκοράρει στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς, που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης το 2014, και έχει πετύχει ισάριθμα γκολ. 

3 – Και τα τρία γκολ που έχει πετύχει με κεφαλιά ο Σέρχιο Ράμος τη φετινή σεζόν προέρχονται από ασίστ του Τόνι Κρόος. 

3 – Ο Σέρχιο Ράμος έχει σκοράρει σε όλους τους τελικούς, εγχώριους (Σούπερ Καπ Ισπανίας), σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Champions League) και παγκόσμιο (στο Club World Cup). 

3 – Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο τρίτος προπονητής – μετά τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Κάρλος Μπιάνκι – που καταφέρνει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – Διηπειρωτικό Κύπελλο με δύο διαφορετικούς συλλόγους. 

4 – Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για τέταρτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – Διηπειρωτικό Κύπελλο μετά το 1960, 1998 και το 2002. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ισπανικός σύλλογος κατάφερε να κατακτήσει ΤΕΣΣΕΡΑ τρόπαια μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

10 – Ο Σέρχιο Ράμος έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον οποιονδήποτε άλλο αμυντικό της Primera Division μέσα στο 2014 (σε όλες τις διοργανώσεις). 

18 – Με τη χθεσινή προσθήκη του τροπαίου η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τους 18 διεθνείς τίτλους, όσους δηλαδή έχουν η Μίλαν και η Μπόκα Τζούνιορς. Συγκεκριμένα, η «βασίλισσα» έχει 10 Champions League, 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και από χθες ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. 16 έχει η Ιντεπεντιέτε και 14 η Μπαρτσελόνα. 

22 και συνεχίζει – Τις 22 νίκες έφτασε η Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα πετύχει κατά μέσο όρο 3,75 γκολ ανά αγώνα. Πλέον θέλει άλλες τέσσερις για να ισοφαρίσει και πέντε για να ξεπεράσει την επίδοση του Άγιαξ το 1973 που είχε 26 σερί νίκες. 

28 – Με τον τελευταίο τίτλο των «μερένχες», οι ομάδες της UEFA έφτασαν τους 28 τίτλους παγκοσμίως έναντι 26 από τη Λατινική Αμερική. 

100% - Τόνι Κρόος ολοκλήρωσε σωστά και τις 44 μεταβιβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο του τελικού κόντρα στη Σαν Λορέντσο. 

178 – Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει 178 γκολ στο 2014 (σε όλες τις διοργανώσεις). Πρόκειται για ρεκόρ από σύλλογο του ισπανικού πρωταθλήματος. 

700 – Τις 700 επίσημες συμμετοχές με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Ίκερ Κασίγιας και χρειάζεται πλέον εννιά για να ξεπεράσει τον Μανόλο Σαντσίς και 41 για τον Ραούλ που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατάταξης. 

πηγή: sport-fm.gr