Στα 50 καλύτερα γήπεδα του κόσμου το Καραϊσκάκη

Δύο ελληνικά γήπεδα φιγουράρουν στη λίστα της αθλητικής ιστοσελίδας Bleacher Report με τα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου, με το Γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, να βρίσκεται... ακριβώς στη μέση της λίστας, στην 50ή θέση, ενώ το ΟΑΚΑ να βρίσκεται στην 59η θέση.

“Υστερεί λίγο στη χωρητικότητα -μόνο 33.334 μπορούν να καθήσουν- αλλά δημιουργεί μία απίστευτη ατμόσφαιρα”, σημειώνεται για το γήπεδο των “ερυθρόλευκων” στο αφιέρωμα, που σημειώνει ότι χάρη στη δύναμη του Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει καταστεί μία ομάδα που είναι πολύ ισχυρή στην έδρα της.

Η λίστα καταρτίστηκε με κριτήρια την ατμόσφαιρα, την αξία, τη χωρητικότητα και την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζεται σε αυτά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μερικά από τα γήπεδα που αφήνει πίσω του στη λίστα το Καραϊσκάκη είναι το Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι (51η θέση) και το Juventus Stadium του Τορίνο (58η θέση), ενώ πολύ πιο χαμηλά βρίσκεται το Στάμφορντ Μπριτζ της Τσέλσι (77η θέση), το Αρτέμιο Φράνκι της Φιορεντίνα (79η θέση) και το Ζοζέ Αλβαλάδε της Σπόρτινγκ Λισαβώνας (81η θέση).

Αντίθετα, την πρωτιά στη σχετική λίστα καταλαμβάνει το Signal Iduna Park της Ντόρτμουντ, λόγω της εκπληκτικής του ατμόσφαιρας, αφήνοντας πίσω του το Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα και το Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Μαρακανά στη Βραζιλία, το Αζτέκα στο Μεξικό, η Allianz Arena της Μπάγερν Μονάχου, το Λα Μπομπονέρα της Μπόκα Τζούνιορς, το Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, το Σολτ Λέικ Στέιντιουμ στην Ινδία και το Μονουμεντάλ της Ρίβερ Πλέιτ.