Η Ξάνθη σκόρπισε (και) τον Παναθηναϊκό

Στο καναβάτσο έριξε η Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησε στα Πηγάδια με 4-2, μια εβδομάδα αφού επικράτησε με το ίδιο σκορ και του ΠΑΟΚ. 

Οι Ακρίτες προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό της συνάντησης όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Γούτας έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και με κοντινή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στιλ. 

Το 2-0 σημειώθηκε στο 16'. Σε νέα αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού -και μετά από γύρισμα που έγινε από αριστερά- ο Στιλ απέκορυσε δύσκολα πλασέ του Σολτάνι. Στη συνέχεια της φάσης έκανει το ίδιο σε σουτ του Βασιλακάκη, αλλά ο άσος της Ξάνθης πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Οι πράσινοι μείωσαν στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν έπειτα από πάσα του Νάνο, ο Καρέλης κοντρολάρισε υποδειγματικά και γυρνώντας το σώμα του, πλάσαρε τον εξερχόμενο Κυριακίδη.
 
Η ομάδα του Λουτσέσκου, ανέκτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων στο 52', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Σολτάνι έπιασε γυριστό τακουνάκι και έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του πορτιέρο των πρασίνων. Το 4-1 σημειώθηκε για τους Ακρίτες στο 63'. Ο Καπετάνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά και φτάνοντας απέναντι στον Στιλ, τον πλάσαρε υποδειγματικά. 
 
Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 65ο λεπτό ο Καρέλης με ωραίο πλασέ. Η Ξάνθη είχε ακόμη δύο κλασικές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά, πρώτα με τον Καπετάνο ο οποίος έπιασε στο 80ο λεπτό, ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στιλ και αργότερα, στο 86', με τον Σολτάνι, το πλασέ του οποίου επίσης κατέληξε στο δοκάρι, μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα του "τριφυλλιού".
 
Μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πρώτος, παρά την ήττα από τα Γιάννενα, παραμένει ο ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με έναν βαθμό διαφορά, ο Ολυμπιακός, που χθες επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου.