Βαθμολογία της UEFA: Μείωσε η Ελλάδα τη διαφορά από την Τουρκία

Τη διαφορά στους 500 βαθμούς μείωσε η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας στη βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα, στη μάχη για τη 12η θέση, η Τουρκία έχει πλέον 31.800 βαθμούς, αφού η Γαλατασαράι έχασε και από την Άρσεναλ με 4-1 στην Κωνσταντινούπολη, σε μια από τις χειρότερες χρονιές της στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει 31.300 βαθμούς και περιμένει από Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό να κάνουν το καθήκον τους την τελευταία αγωνιστική και παρά τον αποκλεισμό τους, να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα σε Παρτιζάν στο Βελιγράδι και Εστορίλ στη Λεωφόρο και να πάρουν τους πολύτιμους 3 βαθμούς, που μεταφράζονται σε 400 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA.

H Τουρκία συνεχίζει στην Ευρώπη με τις Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ, οι οποίες θα διεκδικήσουν -από τη θέση του αουτσάιντερ- την πρώτη θέση στον όμιλό τους, κόντρα σε Τότεναμ και Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά παρ' όλα αυτά, έχουν ήδη προκριθεί.

Από ελληνικής πλευράς, πέρα από τον Ολυμπιακό, που έχει ήδη πλασαριστεί στους ισχυρούς της κλήρωσης της ερχόμενης Δευτέρας, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε αγώνα-τελικό, έναν αγώνα νίκης, έστω με "μισό-μηδέν" επί της Γκινγκάμπ για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον δικό του όμιλο και την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης.