Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, η Ατλέτικο όχι…

Το... καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός, έστω και μετά κόπων και βασάνων, κόντρα στη μαχητική Μάλμε, παίρνοντας τη νίκη στο Καραϊσκάκη με 4-2, μία νίκη όμως που δεν ήταν αρκετή για να τον στείλει στους 16 του Champions League.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 10ο λεπτό, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής ο Κασάμι έστειλε την μπάλα πάνω στον Όλσεν, που προηγουμένως είχε αποκρούσει σουτ του Ντομίνγκες από κοντά.

Όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει: Στο 22', μετά από σέντρα από αριστερά, ο Κασάμι πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Φουστέρ, ο οποίος με αυτοθυσία την έστειλε στα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι πάνω στη διεκδίκηση δέχθηκε κλοτσιά από τον Κονατέ.

Οι Σουηδοί λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 38', όταν ο Εντινγκά στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Όμως οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο τυχεροί και στο 59', όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση οι Σουηδοί έφτασαν στην ισοφάριση, με σκόρερ τον Κρουν, που είχε περάσει σαν αλλαγή στο παιχνίδι μόλις τρία λεπτά νωρίτερα.

Ωστόσο, η αντίδραση των παικτών του Μίτσελ ήταν η σωστή: Μόλις στο 63' ο Τσόρι Ντομίνγκες με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ της Μάλμε, κάνοντας το 2-1.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αντίστοιχη. Αν και ο Ολυμπιακός απείλησε στο 79' με τον Αφελάι, ήταν η Μάλμε που ισοφάρισε για δεύτερη φορά στο 81', με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο, το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού να... πελαγοδρομεί και σκόρερ αυτή τη φορά τον Ρόζενμπεργκ.

Λυτρωτής για τους “ερυθρόλευκους” αποδείχθηκε εν τέλει ο Κώστας Μήτρογλου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με σουτ πέτυχε το 3-2.

Ακολούθησε ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά από τον Αφελάι στο 90', για το τελικό 4-2. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε για τη Μάλμε ο Αντού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο, παρά τη νίκη, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης τα... βρήκαν στο 0-0 που βόλευε και τις δύο, κι έτσι το σενάριο που ήθελαν οι “ερυθρόλευκοι”, δηλαδή η νίκη των Μαδριλένων, δεν ήρθε ποτέ.

Από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας, ξεχώρισε ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ, που έμεινε στο 1-1 με τη Βασιλεία και "υποβιβάζεται" κι αυτή στο Europa League, ενώ την πρωτιά στον 3ο Όμιλο εξασφάλισε η Μονακό, που επικράτησε με 2-0 της Ζενίτ και άφησε στη δεύτερη θέση τη Λεβερκούζεν, που έμεινε στο 0-0 με την Μπενφίκα.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος όμιλος
Ολυμπιακός-Μάλμε               4-2
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης  0-0
 
2ος όμιλος
Λίβερπουλ-Βασιλεία             1-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Λουντόγκορετς    4-0
 
3ος όμιλος
Μονακό-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης    2-0
Μπενφίκα-Λεβερκούζεν           0-0
 
4ος όμιλος
Γαλατασαράι-Αρσεναλ            1-4
Ντόρτμουντ-Αντερλεχτ           1-1