Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚ και τα γιουχαρίσματα φέρνουν εσωστρέφεια

Το κλίμα που ζει ο Ολυμπιακός τις ώρες μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ τον φέρνει τέσσερα χρόνια πίσω.

Τότε που η ομάδα του Κετσπάγια, του Ζίκο και τελικά του Μπάντοβιτς είχε ξεκινήσει με προσδοκίες και πρωτοπόρος τη σεζόν, είχε πετύχει νίκες στο Champions League, είχε προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης, όμως στην πορεία ξεχαρβαλώθηκε, κουράστηκε και τελικά, τερμάτισε πέμπτη στη Superleague.

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δεν είναι πλέον η ομάδα-μοντέλο που κατάφερε να καλύψει τα κενά του καλοκαιριού. Δίχως να είναι άμοιρος ευθυνών ο Ισπανός για εμμονές του σε παίκτες και θέσεις, ο ΠΑΟΚ κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο τα κενά του.

Μεγάλη μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε τον αρνητικό Κώστα Μήτρογλου όταν εκείνος έγινε αλλαγή, περίπου το μισό γήπεδο αποδοκίμασε τους ερυθρολεύκους στο σύνολό τους μετά τη λήξη του αγώνα που έφερε την πικρή ήττα και μικρή μερίδα οπαδών αποδοκίμασαν τον Αμπιντάλ και τον ίδιο τον Μίτσελ. Ο τελευταίος ήρθε σε διένεξη με δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου, επειδή ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός περνά σε φάση εσωστρέφειας. Μόνο οι έξι βαθμοί κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Μάλμε μπορούν να ηρεμήσουν τη φλόγα που σιγοκαίει. Παίκτες δεν παίζουν στη θέση τους, δεν είναι ευχαριστημένοι, δεν εμπιστεύονται τους συμπαίκτες τους, ο προπονητής δεν εμπιστεύεται αυτούς, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Σε λίγες μέρες οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Αμπιντάλ για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο (πρόκριση στους 16 του Champions League) εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα εκλείψουν και αν ο Γάλλος αποχωρήσει, ο Ολυμπιακός θα ζητά τουλάχιστον δύο στόπερ στα μέσα της χρονιάς, ένα ως αντικαταστάτη του Αμπιντάλ και έναν ακόμη ως τέταρτο. Δε νοείται ομάδα που παίζει πάνω από 50 παιχνίδια το χρόνο συνολικά να έχει μόνο τρία στόπερ.