Ντιναμό Μινσκ – ΠΑΟΚ 0-2: Στο χέρι του η πρόκριση!

Όχι μόνο έκανε το καθήκον του ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ στη Λευκορωσία, παίρνοντας έστω και δύσκολα τη νίκη με 2-0, αλλά του ήρθε... κουτί και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου, κι έτσι πλέον είναι στο χέρι του η πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιγκνάτοβιτς, ενώ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ξανά στο 7' με κεφαλιά του Βίτορ και στο 11' με κεφαλιά του Τζιώλη.

Αν και δεν απειλήθηκε, ο ΠΑΟΚ δε δημιούργησε άλλες αξιόλογες φάσεις στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι Λευκορώσοι που θα μπορούσαν να είχαν κάνει τη “ζημιά”, με τον Γλύκο να σώζει τους Θεσσαλονικείς στο 55' και στο 56' σε προσπάθειες των Τζετζέ και Σίμοβιτς.

Η λύτρωση όμως για τον Δικέφαλο του Βορρά ήρθε στο 82', όταν ο Περέιρα έκανε το γύρισμα και ο Αθανασιάδης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τη νίκη του ΠΑΟΚ σφράγισε και πάλι ο Αθανασιάδης στο 88' με κοντινό πλασέ, σε μία φάση κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Με τη νίκη αυτή, και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Γκινγκάμπ από τη Φιορεντίνα με 1-2, ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί πλέον στη δεύτερη θέση του 11ου Ομίλου με τη γαλλική ομάδα, και το μόνο που έχει να κάνει για να πάρει την πρόκριση στους 32 του Europa League είναι να νικήσει έστω και με... μισό-μηδέν την Γκινγκάμπ στην Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.