Έγραψε ιστορία στην Κύπρο ο Μέσι – 74 γκολ στο Champions League

Ιστορία έγραψε στην Κύπρο ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντίνος άσος της Μπαρτσελόνα με τα τρία γκολ που πέτυχε στο 4-0 των Καταλανών επί του ΑΠΟΕΛ έφτασε τα 74 γκολ συνολικά στο Champions League, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ (το κατείχε ο Ραούλ με 71)! Το σκορ για τους “Μπλαουγκράνα” στο ΓΣΠ είχε ανοίξει στο 27' ο Σουάρες.

Σαρωτική ήταν και η Τσέλσι, που διέσυρε τη Σάλκε μέσα στο “σπίτι” της με το ταπεινωτικό 5-0, με γκολ των Τέρι, Γουίλιαν, Ντρογκμπά, Ραμίρες και ένα αυτογκόλ του Κίρχοφ.

Όμως την παράσταση έκλεψε το ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπάγερν Μονάχου. Αν και οι Βαυαροί βρέθηκαν στο 20ό λεπτό να χάνουν με 1-0 με πέναλτι του Αγκουέρο και να μένουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπενατιά, πριν τη λήξη του ημιχρόνου κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, με σκόρερ τους Τσάμπι Αλόνσο (40') και Λεβαντόφσκι (45'). Οι “Πολίτες” όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 85' με τον Αγκουέρο, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90' πέτυχε και το 3-2, κάνοντας... άνω κάτω των 5ο όμιλο!

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στο ματς της Σπόρτινγκ Λισαβώνας με τη Μάριμπορ, καθώς στο ημίχρονο, και ενώ το σκορ ήταν 2-1, το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του σταδίου και ξεκίνησε ξανά μετά από περίπου 40 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρόμα 1-1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Πόρτο 0-3
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 3-2
ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4
Παρί Σεν Ζερμέν – Άγιαξ 3-1
Σάλκε – Τσέλσι 0-5
Σπόρτινγκ Λισαβώνας – Μάριμπορ σε εξέλιξη
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

Οι βαθμολογίες

5ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου 12
Μάντσεστερ Σίτι 5
Ρόμα 5
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5

6ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν 13
Μπαρτσελόνα 12
Άγιαξ 2
ΑΠΟΕΛ 1

7ος Όμιλος

Τσέλσι 11
Σάλκε 5
Σπόρτινγκ Λισαβώνας 4*
Μάριμπορ 3*

8ος Όμιλος

Πόρτο 13
Σαχτάρ Ντόνετσκ 8
Αθλέτικ Μπιλμπάο 4
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3