Champions League: Σίτι, ΤΣΣΚΑ, Ρόμα για τη θέση πίσω από Μπάγερν

Στην προτελευταία στροφή των ομίλων του Champions League κρίνονται πολλά. Κάποιες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, άλλες και την πρωτιά, αλλά οι περισσότερες δίνουν κρίσιμες μάχες για να τερματίσουν σε θέση πρόκρισης για τους 16 ή έστω για το Europa League. 

5ος Όμιλος 
Η Μπάγερν είναι αδιάφορη καθώς έχει εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση. Για την πέμπτη αγωνιστική δοκιμάζεται στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, που για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης χρειάζεται τη νίκη ή να μην έχει νικητή το ΤΣΣΚΑ-Ρόμα που προηγείται χρονικά. Απουσίες υπάρχουν εκατέρωθεν, καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει στους Τζέκο, Σίλβα, Φερναντίνιο και Κολάροφ που είναι τραυματίας, ενώ τιμωρημένος είναι ο Τουρέ. Στον αντίποδα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν πήρε μαζί του τους Λαμ, Τιάγκο, Πισάρο, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Ρέινα και πιθανώς Μπόατενγκ. 

Στη Μόσχα θα γίνει μεγάλη μάχη, αφού ο νικητής αποκτά αυτομάτως προβάδισμα για την πρόκριση. Η ρωσική ομάδα, που είχε συντριβεί με 5-1 στη Ρώμη, θα αγωνιστεί χωρίς Νάτχο και Ελμ, ενώ οι «τζιαλορόσι», που εξασφαλίζουν την πρόκριση με νίκη κι αν η Σίτι δεν νικήσει την Μπάγερν, ταξίδεψε στο… κρύο χωρίς Τοροσίδη, Μαϊκόν Εμπιβά και Καστάν. 

Το πρόγραμμα: 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα 19:00 
Μαν. Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 21:45 

Βαθμολογία: Μπάγερν 12 (11-1), Ρόμα 4 (7-11), ΤΣΣΚΑ 4 (5-9), Μαν. Σίτι 2 (4-6). 

Επόμενη αγωνιστική (10/12): 
Ρόμα-Μαν. Σίτι 
Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 

6ος Όμιλος 
Η πρόκριση έχει κριθεί στον έκτο όμιλο, αλλά εκκρεμεί η σειρά κατάταξης στην κορυφή και η τρίτη θέση. Μεγάλες στιγμές στο «ΓΣΠ», όπου ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Εφόσον η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν χάσει ή αν δεν νικήσει ο Άγιαξ την Παρί στη Γαλλία, θα διεκδικήσει στο Άμστερνταμ την τελευταία αγωνιστική τη θέση στο Europa League. Εκτός μάχης είναι οι Χαραλαμπίδης και Βινίσιους για τους γηπεδούχους. Η «Μπάρτσα» αν δεν χάσει θα κρατά την πρωτιά στα χέρια της εν όψει της επίσκεψης της Παρί στη Βαρκελώνη σε δύο εβδομάδες. Ο Λουίς Ενρίκε άφησε στην Ισπανία τους ανέτοιμους Ινιέστα και Βερμάελεν. 

Η Παρί εξασφαλίζει την πρωτιά από απόψε μόνο με νίκη και ήττα της Μπαρτσελόνα στην Κύπρο. Ο Λοράν Μπλαν έχει πολλούς «πονοκεφάλους», αφού στο απουσιολόγιό του είναι οι Μότα, Σίλβα, Βεράτι και Καμπάιγ. Ο Άγιαξ, ομοίως, τερματίζει από απόψε τρίτος με νίκη κι εφόσον ο ΑΠΟΕΛ χάσει από τους Καταλανούς. Φίσερ, Σένε και Φέλτμαν είναι νοκ άουτ από την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ.

Το πρόγραμμα: 
ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα 21:45 
Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ 21:45 

Βαθμολογία: Παρί 10 (6-3), Μπαρτσελόνα 9 (8-4), Άγιαξ 2 (3-7), ΑΠΟΕΛ 1 (1-4). 

Επόμενη αγωνιστική (10/12): 
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ 

7ος Όμιλος 
Η Τσέλσι τίθεται αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που το 2012 την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League, Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Στον αγώνα με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, οι «μπλε» του Λονδίνου προκρίνονται στους «16» με νίκη ή με ισοπαλία με σκορ 2-2 και… άνω (3-3, 4-4 κ.ο.κ.). Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει προβλήματα για τους πρωτοπόρους της Premiership, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρατάσσονται χωρίς Φαρφάν, Ντράξλερ και Κολάσινατς, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σαμ και Γκίφερ. 

Στη Λισαβόνα η Σπόρτινγκ αναμετράται με τη Μάριμπορ με τον ηττημένο να τίθεται εκτός διεκδίκησης πρόκρισης. Ο Έλντον είναι η μοναδική απουσία για τα «λιοντάρια», ενώ Φίλερ και Ιμπραΐμι είναι ερωτηματικά για τους πρωταθλητές Σλοβενίας. 

Το πρόγραμμα: 
Σάλκε-Τσέλσι 21:45 
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ 21:45 

Βαθμολογία: Τσέλσι 8 (9-2), Σάλκε 5 (8-9), Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4 (8-8), Μάριμπορ 3 (3-9). 

Επόμενη αγωνιστική (10/12) 
Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 
Μάριμπορ-Σάλκε 

8ος Όμιλος 
Η Πόρτο με την άνεση της εξασφαλισμένης πρόκρισης δοκιμάζεται στη Λευκορωσία κόντρα στην ΜΠΑΤΕ και εξασφαλίζει την πρώτη θέση με νίκη και ταυτόχρονα μη… νίκη της Σαχτάρ επί της Μπιλμπάο. Πάνοπλοι ταξίδεψαν οι «δράκοι», ενώ οι γηπεδούχοι, που έχουν ρεαλιστικές ελπίδες μόνο για την τρίτη θέση, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον Χάγκους και τον Φιλιπένκο. 

Η Σαχτάρ μετά τους δύο «περιπάτους» απέναντι στην ΜΠΑΤΕ μένει εκτός της φάσης των «16» μόνο αν κάνει δύο ήττες και οι Λευκορώσοι σημειώσουν ισάριθμες νίκες. Η Μπιλμπάο δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης και εστιάζει στην τρίτη θέση. Κριβτσόφ και Όντετς θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αμφίβολοι είναι οι Ιραόλα, Αντούριθ και Γκιγέρμο. 

Το πρόγραμμα: 
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο 19:00 
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπιλμπάο 21:45 

Βαθμολογία: Πόρτο 10 (12-3), Σαχτάρ 8 (14-2), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (2-19), Μπιλμπάο 1 (2-6). 

Επόμενη αγωνιστική (10/12): 
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 
Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Πηγή: sport-fm.gr