Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το γήπεδο της ΑΕΚ!

Από πλευράς Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας δεν υπήρξε τελικά προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ρυθμιστικό σχέδιο, που περιλαμβάνει και το σχετικό άρθρο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ωστόσο, αυτό συνέβη από μεμονωμένα άτομα-πολίτες της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα filadelfia-xalkidona.gr, είκοσι άτομα προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης των ατομικών διοικητικών πράξεων που εμπεριέχει το άρθρο 42 του ρυθμιστικού σχεδίου ζητώντας την ακύρωσή του. 

Οι προσφεύγοντες φέρονται να ζητούν να ακυρωθούν ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου, η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου των οδών Φωκών και Αττάλειας, η χρησιμοποίηση δημοτικής περιουσίας χωρίς αποζημίωση στο Δήμο, η τροποποίηση των όρων δόμησης και η αλλαγής χρήσης γης του οικοπέδου της ΑΕΚ, από χώρο στέγασης όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων σε χρήση μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες ποδοσφαίρου και επαγγελματική αξιοποίηση του οικοπέδου. 

Από πλευράς ΑΕΚ εξακολουθούν να τονίζουν πως το εγχείρημα είναι νομικά κατοχυρωμένο και "θωρακισμένο" από όλες τις πλευρές και πως τέτοιες προσφυγές δεν μπορούν να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ωστόσο φοβούνται για νέες καθυστερήσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο δήμος έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να δώσει την υψομετρική μελέτη που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.