Επίδειξη – και – οικονομικής ισχύος από την Μπάγερν

Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα κατάφερε ο σύλλογος της Βαυαρίας ν' αποπληρώσει το τραπεζικό δάνειό του για την ανέγερση του «Allianz Arena».

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρέθηκε κάποιος, ο οποίος ξεχρέωσε το δάνειό του, όχι στην ώρα του, αλλά... δεκαέξι χρόνια νωρίτερα!

Αυτός, ο... κάποιος, βέβαια, δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά ο κολοσσός, ο οποίος ακούει στο όνομα Μπάγερν Μονάχου.

Η διοίκηση του συλλόγου της Βαυαρίας κατάφερε ν' αποπληρώσει το δάνειο ύψους 346.000.000 ευρώ, το οποίο της είχε χορηγηθεί για την ανέγερση του εντυπωσιακού «Allianz Arena» δεκαέξι χρόνια νωρίτερα απ' ότι προέβλεπε η σύμβασή της με την τράπεζα, όπως αποκάλυψε ο Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίγκεστο επίσημο περιοδικό της Μπάγερν.

«Το 2006 δανειστήκαμε ακριβώς 346 εκατομμύρια ευρώ με πλάνο αποπληρωμής έως το 2030. Σήμερα το έχουμε αποπληρώσει ήδη και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό. Τα έσοδα που δημιουργούνται από την Allianz Arena θα επενδυθούν στο μέλλον στην αναβάθμιση της ομάδας» τόνισε ο βετεράνος διεθνής Γερμανός επιθετικός και πρόεδρος σήμερα της Μπάγερν Μονάχου προκαλώντας κλίμα ευφορίας στους απανταχού φίλους των πρωταθλητών Γερμανίας.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στις 28/11 αναμένεται να παρουσιαστούν τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, με τον σύλλογο της Βαυαρίας ν’ αναφέρει ότι ο τζίρος του ξεπερνά το μισό δις ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του «αγγίζουν» τα 16,5 εκατ. ευρώ.