Μίτσελ: Οι παίκτες μου γράφουν ιστορία και όχι εγώ

Ο Μίτσελ δεν αντιμετωπίζει ποτέ ως μια ακόμα υποχρέωση τις συνεντεύξεις του. Αντιθέτως είναι απολαυστικός. 

Πόσο μάλλον μετά από μια εξαιρετική ευρωπαϊκή βραδιά με τη Γιουβέντους και πριν από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Μιλώντας στη Νova, ο Ισπανός τεχνικός έστρεψε τα φώτα στους παίκτες του, αποθέωσε Ρομπέρτο και κόσμο, αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στη δουλειά του Γιάννη Αναστασίου, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν απάντηση στο γήπεδο για την περσινή ήττα από τους «πράσινους» στο Φάληρο. 

Αναλυτικά, η συνέντευξή του: 

Έχετε συνειδητοποιήσει πως επί των ημερών σας ο Ολυμπιακός γράφει το σημαντικότερο κεφάλαιο της ευρωπαϊκής του ιστορίας; 

«Δεν το λέω από ταπεινότητα αλλά το λέω όπως νιώθω, δεν πιστεύω ότι γράφω εγώ το βιβλίο της ιστορίας του Ολυμπιακού, απλώς δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές και είναι εκείνοι που γράφουν αυτές τις σελίδες. Δεν είμαι ένας μάγος που μεταμορφώνω τους κακούς παίκτες σε καλούς ή που τους κάνω να δουλεύουνε κάποιους που δεν μπορούνε να δουλέψουν απλώς του δείχνω πως να κάνουν την δουλειά τους και είναι εκείνοι που την αναπτύσσουν με πάρα πολύ ωραίο τρόπο όπως έκαναν και με την Γιουβέντους». 

Αυτές οι επιτυχίες έχουν ανεβάσει τον Ολυμπιακό στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ίσως αυτό το επίτευγμα να είναι σημαντικότερο ακόμη και από αυτές τις νίκες αν τις δούμε μία προς μία ξεχωριστά. 

«Είναι αλήθεια. Είναι ένας από τους σημαντικούς στόχους που είχαμε όταν ήρθαμε εδώ και γι' αυτό μιλούσαμε από την αρχή ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον Ολυμπιακό πιο Ευρωπαίο απ' όσο είναι. Αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έχουμε κατορθώσει με πολλή μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν υπήρχε κανείς άλλο τρόπος. 

Είναι αλήθεια ότι προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό και δεν κοιτάμε μεμονωμένα τα αποτελέσματα των αγώνων, είναι όμως ότι προσπαθούμε συνολικά με την δουλειά μας και την προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα χωρίς να εξαρτόμαστε μόνο από ένα αποτέλεσμα». 

Τι σημαίνει για σας το γεμάτο Καραϊσκάκη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια; 

«Mιλούσα πάλι σήμερα με τους φίλους μου στην Ισπανία που παρακολούθησαν τον αγώνα με την Γιουβέντους και μου έλεγαν ότι η μετάδοση δεν ακούγεται από τις φωνές του κόσμου. Τους είπα ότι τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους πρέπει να το ζήσουν από κοντά. 

Πολλές φορές κατά την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου ένιωθε αυτή την ένταση από τον κόσμο και την προσπάθειά του να... αμυνθεί μαζί με την ομάδα μας, ένιωθα ότι είναι δεμένο το κοινό με την ομάδα και αυτό το αισθάνεσαι πολύ δυνατά εκείνη την στιγμή και το αισθάνεσαι με πολύ ωραίο τρόπο. 

Όταν ο κόσμος δείχνει ότι είναι ευχαριστημένος με τους παίκτες όταν οι παίκτες παίζουν καλά ή όταν καταλαβαίνει ότι τώρα είναι η σειρά μας για να βοηθήσουμε την ομάδα και παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους για να τραγουδήσουν υπέρ της ομάδας ή όταν είναι όλοι όρθιοι και χειροκροτούν τον Ρομπέρτο σε μία μεγάλη απόκρουση που έχει κάνει είναι στιγμές που δείχνουν πόσο κοντά μας είναι».

Μήπως επικοινωνήσατε με τον Ντελ Μπόσκε για τον Ρομπέρτo; 

«Όχι. Δεν ήταν κάτι που σκόπευα να κάνω ήταν κάτι απλώς που είπα χθες όμως δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τηλεφωνήσω στον Ντελ Μπόσκε. Είμαι σίγουρος πως είδε το Ρομπέρτο και θα ακολουθήσει την συμβουλή μου. Ξέρει ο Ντελ Μπόσκε ότι δεν είναι ένα καπρίτσιο δικό μου και είναι μία λογική συνέπεια απ' όσα βλέπουμε και από την εξέλιξη του Ρομπέρτο από την στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα». 

Πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία να φορτίσετε τις μπαταρίες σας ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; 

«Nα φορτίσουμε τις μπαταρίες δεν είναι δύσκολο όμως σαν παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι και σίγουρα ξέρουμε πως είναι τα παιχνίδια αυτά και ότι έχουν τις δυσκολίες τους. Θέλουμε να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε αυτό το παιχνίδι, δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη ρεβάνς, θέλουμε όμως να πούμε ότι επειδή δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το περσινό παιχνίδι και πόσο άσχημα πράγματα συνέβησαν θέλουμε να είμαστε καλοί και να είμαστε στο επίπεδο του αγώνα με την Γιουβέντους». 

Εντοπίζετε ομοιότητες με το περσινό ντέρμπι που διεξήχθη μετά από μία σημαντική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ; 

«Υπήρχε μία μεγάλη διαφορά ότι ο Παναθηναϊκός πέρσι δεν είχε αγώνα μέσα στην εβδομάδα και αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά γιατί μία ημέρα ξεκούρασης μέσα στην εβδομάδα είναι σημαντική. Για μας αν το παιχνίδι ήταν σήμερα θα είχαμε τόση όρεξη αν παίξουμε που θα ήταν σαν να μην είχαμε τον αγώνα με την Γιουβέντους». 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν διστάζει να κάνει κολακευτικά σχόλια για την δουλειά σας και πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο που είστε εδώ. Το σχόλιό σας. 

«Τον ευχαριστώ πολύ. Και εγώ πιστεύω πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι αυτός που βοήθησε την ομάδα να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το οφείλει σε αυτόν τον προπονητή και πιστεύω ότι ο Αναστασίου είναι αυτός που βοηθάει τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για την δουλειά που κάνει όμως θα είμαστε πολύ αντίπαλοι την ερχόμενη Κυριακή». 

Τι εικόνα έχετε για τον Παναθηναϊκό; 

«To αποτέλεσμα του προκριματικού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που τους αποδιοργάνωσε αρκετά. Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα δυνατή με αρκετή ποιότητα, όμως το αποτέλεσμα του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και η απουσία του Μπεργκ που κρατάει για πολύ καιρό πιστεύω ότι φαίνεται πολύ». 

Που θεωρείτε ότι θα κριθεί το ντέρμπι; 

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα μοιάζει αρκετά με το περσινό και οι δύο ομάδες θα εμφανιστούν με τον ίδιο τρόπο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και εκείνοι θα προσπαθήσουν να έχουν την πίεση και τις αντεπιθέσεις. Έχω δει πολλά παιχνίδι του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι αυτή θα είναι η εικόνα του παιχνιδιού όχι όσον αφορά το αποτέλεσμα αλλά το παιχνίδι». 

Ο Ρομπέρτο προέβλεψε το σκορ και τον σκόρερ του αγώνα με την Γιουβέντους. Δεν ξέρω αν σας έχει προϊδεάσει για τον αγώνα της Κυριακής; 

«Όχι δεν μου έχει πει τίποτα αλλά τόσο με τις μαντεψιές αλλά και με τις αποκρούσεις που έκανε καλό θα ήταν να ξεκουραστεί λίγο. Ας μην τον εξαντλήσουμε». 

Τι έχετε να πείτε όσους θα βρίσκονται την Κυριακή στο γήπεδο και όσους παρακολουθήσουν τηλεοπτικός το ντέρμπι; 

«Eυχαριστούμε. Πριν μιλήσω για τον κόσμο του Ολυμπιακού και το πως μα κάνουν να νιώθουμε κάνουν κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Αν τύχει ποτέ ξεχάσουμε την σημασία που έχει ένας αγώνας οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται εκεί για να μας το θυμίσουν όχι μόνο όσον βρίσκονται στο γήπεδο αλλά οι φωνές ακούγονται από όλο τον Πειραιά. Νιώθουν υπερήφανοι για την ομάδα τους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να νικάμε». 

πηγή: sport-fm.gr