Champions League: Πώς θα προκριθεί στους 16 ο Ολυμπιακός

Μία ισοπαλία στο Τορίνο χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι δύο εντός έδρας νίκες κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους έχουν απλοποιήσει τα σενάρια, αλλά οι ερυθρόλευκοι καλούνται να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και στις εκτός έδρας εμφανίσεις τους.

Σε δύο εβδομάδες, οι Πειραιώτες φιλοξενούνται στην έδρα των πρωταθλητών Ιταλίας και με ισοπαλία κοιτούν προς τους 16 του θεσμού.

Επί του παρόντος, έχουν έξι βαθμούς, με τέρματα 4-4, ενώ η Μεγάλη Κυρία έχει τρεις βαθμούς -άρα μια νίκη λιγότερη- με τέρματα 2-2.

Αν ο Ολυμπιακός δεν ηττηθεί στο Τορίνο, αυτό σημαίνει ότι θα διατηρηθεί η διαφορά μιας νίκης ανάμεσα στις δύο ομάδες και για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Η διαφορά ίσως εκμηδενιστεί την πέμπτη αγωνιστική, αν ο Ολυμπιακός χάσει από την Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλδερόν και η Γιουβέντους κερδίσει τη Μάλμε στη Σουηδία.

Όμως, αν στο φινάλε της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός... κάνει το καθήκον του και κερδίσει τη Μάλμε στο Γ. Καραϊσκάκης, τότε θα έχει πλεονέκτημα επί των Ιταλών, ακόμη κι αν εκείνοι κερδίσουν την Ατλέτικο στην έδρα τους, καθώς θα υπερέχει στην ισοβαθμία, όπου μετρούν οι μεταξύ τους αγώνες. ΄