Ολυμπιακός – Γιουβέντους: Ξορκίζοντας το φάντασμα του Ντέλε Άλπι

Σχεδόν 11 χρόνια μετά από το πιο εφιαλτικό βράδυ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League, το 7-0 από τη Γιουβέντους στο Ντέλε Άλπι, οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκουν και πάλι μπροστά τους τη Μεγάλη Κυρία, ελπίζοντας να... ξορκίσουν το κακό.

Από εκείνο το ματς έχουν αλλάξει πολλά: Κανένας από τους παίκτες που αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι δε θα είναι απόψε στο γήπεδο, το επίπεδο του Ολυμπιακού από τότε έχει ανέβει σημαντικά, ενώ η Γιουβέντους πέρασε από την... ταλαιπωρία του υποβιβασμού στη Serie B, πριν επανέλθει δριμύτερη στο Campionato και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πέρυσι οι Ιταλοί απογοήτευσαν τους οπαδούς τους, χάνοντας την πρόκριση στους 16 του Champions League από τη Γαλατασαράι και κατόπιν χάνοντας από την Μπενφίκα στα ημιτελικά του Europa League, όμως φέτος δείχνουν αποφασισμένοι να περάσουν στους 16 της διοργάνωσης, και ενδεχομένως να συνεχίσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Αν θέλουν οι “ερυθρόλευκοι” να έχουν ελπίδες να τους... κλέψουν τη θέση, θα πρέπει σήμερα να επαναλάβουν το κατόρθωμα της πρεμιέρας και να πάρουν τη νίκη, που θα τους επιτρέψει το δικαίωμα στο όνειρο – αν και η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μάλμε τους πήγε πίσω.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-4-1-1, με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τους Μασουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Ελαμπντελαουί στην άμυνα, τους Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Αφελάι στο κέντρο, με τον Τσόρι Ντομίνγκες πιο μπροστά και τον Κώστα Μήτρογλου μόνο προωθημένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς, έχει “σφυρίξει” μία φορά στο παρελθόν σε αγώνα του Ολυμπιακού, και συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία για το Europa League, τον Φεβρουάριο του 2012. Αν και ο Μάζιτς απέβαλε σε εκείνο το παιχνίδι τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Μέγιερι, δίνοντας μάλιστα και πέναλτι στους Ρώσους, ο αντικαταστάτης του, Ρόι Κάρολ, απέκρουσε το πέναλτι και κατόπιν κατέβασε τα ρολά, κρατώντας το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το γκολ του Φουστέρ στο 71'...