“Ας κερδίσουμε τη Γιουβέντους, κι ας βάλει γκολ ο βοηθός μου”

Μια ακόμα συνέντευξη Τύπου πλούσια σε ατάκες προσέφερε ο Μίτσελ ενόψει Γιουβέντους. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου και παίρνοντας αφορμή απ’ την πρόβλεψη του Ρομπέρτο (περί νίκης 1-0 με γκολ του Κασάμι) ευχήθηκε να έρθει η νίκη, ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοράρει ο βοηθός του, Αλκόρτα. 

Κατά τ’ άλλα, ο Ισπανός ξεκαθάρισε ότι θα παίξουν οι Ντομίνγκες και Αμπιντάλ και πριν αστειευτεί με την επιμονή Ιταλού δημοσιογράφου για τον Μποτία, κάλυψε απόλυτα τον παίκτη του, τονίζοντας ότι δεν παίζει μόνος του και ότι κανείς δεν τον είχε ρωτήσει συγκεκριμένα για ‘κείνον όταν έπαιξε καλά με την Ατλέτικο. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ 

Για το αν θα παίξει ο Ντομίνγκες: «Ναι, θα παίξει και το γνωρίζει και ο ίδιος. Επίσης περιμένουμε και ελπίζουμε να είναι ένας σημαντικός παίκτης όπως είναι πάντα. Όπως πάντα όταν αποφασίζει να το κάνει. Και όπως γνωρίζουμε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ αποφασίζει να είναι πολύ σημαντικός για εμάς»

Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μια μείξη των καλών στοιχείων από τα ματς με Ατλέτικο και Μάλμε: «Βρισκόμαστε σε κάτι ανάμεσα. Έχουμε δείξει και με την Ατλέτικο και πέρυσι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, ότι μπορούμε να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο. Και με τη Μάλμε έγινε αυτό, αλλά κάναμε πολλά λάθη στις δυο περιοχές. Πέρυσι κάναμε ένα παρόμοιο παιχνίδι στη Λισαβόνα και το αποτέλεσμα ήταν καλό για μας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε ανάμεσα και θα αποφασίσουμε αν θα είμαστε σε υψηλό επίπεδο ή θα μπούμε σε περιπέτειες. 

Σεβόμαστε τον αντίπαλο, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ομάδα όπως η Γιουβέντους, αλλά κι εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Ο κόσμος μιλάει καλά για το ποδόσφαιρο μας και την έδρα μας και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Πριν το παιχνίδι να γίνεται κουβέντα για την εξέδρα μας και μετά τη λήξη για το ωραίο ποδόσφαιρο που παίξαμε»

Για την ευκολία που δέχεται γκολ η ομάδα σε σχέση με πέρυσι και την απόδοση του Μποτία: «Σε σχέση με πέρυσι, έχουμε δεχθεί τον ίδιο αριθμό γκολ στις δυο πρώτες αγωνιστικές, τέσσερα δηλαδή. Πέρυσι είχε γίνει από την Παρί και μετά βάλαμε τρία γκολ στις Βρυξέλλες. 

Ποτέ δε μου αρέσει να σχολιάζω την απόδοση ενός παίκτη μεμονωμένα, αλλά της ομάδας. Έτσι όπως το λέτε, είναι σαν να φταίει μόνο ο Μποτία. Δεν παίζει μόνος του. Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη είναι του προπονητή. Με την Ατλέτικο ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τότε δεν έγινε καμία σχετική ερώτηση στον προπονητή για τον συγκεκριμένο παίκτη. Αν αυτό που προσπαθείτε είναι να μιλήσω αρνητικά για κάποιο παίκτη μου, δεν θα γίνει ποτέ. Ούτε για τον Μποτία, ούτε για κάποιον άλλο. Δε λειτουργώ έτσι»

Για το ότι στην Ιταλία σχολιάζουν πιο πολύ την ατμόσφαιρα παρά την ομάδα και αν αυτό μπορεί να το αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός: «Σε δυο ώρες περίπου θα είναι εδώ ο κύριος Αλέγκρι και πιστεύω ότι θα μιλήσει περισσότερο για την ομάδα μας. Σας απάντησα; Όχι; Και για την ατμόσφαιρα και για την ομάδα»

Για τη δήλωση του Μαρσέλο Λίπι ότι η φετινή Γιουβέντους είναι λιγότερο άγρια και για το αν προτιμά ως αντίπαλο τον Μοράτα ή τον Γιορέντε: «Είναι λογικό η Γιουβέντους του Κόντε να είναι διαφορετική απ’ αυτή του Αλέγκρι. Δεν ξέρω αν είναι τόσο δυνατή ή θαρραλέα, αλλά είναι το ίδιο δυνατή. Δεν πιστεύω πως ο κ. Λίπι, με αυτή την εμπειρία, σκόπευε με αυτή τη δήλωση να μειώσει την αξία της Γιουβέντους. Απλά ήθελε να δείξει τη διαφορά. Όσο για το άλλο Μοράτα, είναι ένας τέλειος ποδοσφαιριστής και το γνωρίζω πολύ καλά γιατί όταν ήταν 15 χρονών υπέγραψε στη Ρεάλ. Αν με ρωτούσε ο Αλέγκρι, θα του έλεγα να μην παίξει κανένας από τους δυο. Πιστεύω όμως ότι τελικά θα επιλέξει τον Μοράτα»

Για το αν το παιχνίδι θα πάει σε πολλά γκολ ή θα επιβεβαιωθεί ο Ρομπέρτο που προέβλεψε νίκη 1-0 με γκολ του Κασάμι: «Ποτέ κανείς δεν ξέρει αν το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό. Και με την Ατλέτικο κανείς δεν περίμενε ότι θα δεχθεί τρία γκολ. Δεν της είχε συμβεί για πολύ καιρό. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα παιχνίδι υψηλού επίπεδου και αν νικήσουμε 1-0 με γκολ του Κασάμι, θα είναι υπέροχο. 

Καταρχάς όμως να δούμε όμως αν θα παίξει ο Κασάμι. Έχουμε πει όλα τα μυστικά μας στον κ. Αλέγκρι. Έχουμε πει ότι θα παίξει ο Τσόρι, έχουμε πει ότι θα παίξει ο Ρομπέρτο, ο κύριος δε θέλει να παίξει ο Μποτία (σ.σ. γέλια)… Μακάρι να είναι το σκορ 1-0 και ας βάλει το γκολ με κόρνερ ο Αλκόρτα»

Για το σχήμα της Γιουβέντους με τρεις στόπερ και αν αλλάζει τα πλάνα του, επειδή δεν το συναντά συχνά στην Ευρώπη: «Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι όπου μπορεί να αντιμετωπίσουμε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Είχε γίνει και με τον ΟΦΗ του Γκατούζο, που είναι Ιταλός και είχε γίνει κάποια στιγμή και με τη Μάλμε. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η Γιουβέντους ξέρει να συνδυάζει πολύ καλά το σχήμα της. Για παράδειγμα ο Κάσερες που είναι τραυματίας τώρα ξέρει να το συνδυάζει. Ξέρουμε περίπου πώς θα αμυνθεί και πώς θα επιτεθεί και έχουμε μια ιδέα για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε»

Για το αν έχει καταλήξει στην άμυνα και αν θα παίξει ο Αμπιντάλ: «Έχουμε ξεκινήσει από τους αμυντικούς και αν μείνουμε δυο λεπτά ακόμα… Ο Αμπιντάλ, πάντως, είναι καλά. Στο τέλος θα συμφωνήσουμε. Θα δείτε. Ο Αμπιντάλ είναι εντάξει. Τι συμβαίνει δηλαδή; Εδώ και καιρό είχε ζητήσει να κάνει ένα ταξίδι για προσωπικά του ζητήματα. Το ξέραμε και συμφωνήσαμε να λείψει από τον Εργοτέλη. Θα ήταν μία πολύ μεγάλη έκπληξη το να έλλειπε και να μην έπαιζε αύριο»

Για το αν ήταν πολυτιμότερες οι συμβουλές του Τοροσίδη ή του Χολέμπας: «Μίλησα και με τους δυο χθες, αλλά υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα, μου μίλησαν ελληνικά. Σίγουρα βλέπω τη δουλειά τους και πιστεύω ότι την κάνουν πολύ καλά και το μόνο που τους ζητήσαμε είναι κάτι που θα έκαναν ούτως ή άλλως, αύριο να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Έχω φίλους και στη Γιουβέντους και στη Ρόμα, οπότε ας έρθουν ισοπαλία». 

πηγή: sport-fm.gr