Ταυτοποίησαν το χειριστή του ελικοπτέρου της… Μεγάλης Αλβανίας

Τον 32χρονο Αλβανό, κάτοικο Ιταλίας, Ισμαήλ Μορινάι κατονομάζει η σερβική ιστοσελίδα Kurir ως τον άνθρωπο του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί από τη σερβική Αστυνομία, ως χειριστής του ελικοπτέρου με τη σημαία που απεικόνιζε τη Μεγάλη Αλβανία.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Ισμαήλ Μορινάι, ο οποίος είναι παράλληλα, ορειβάτης και αναρριχητής, δεν ενεργούσε μόνος του αλλά σε συνεργασία με τον Όλσι Ράμα, τον αδερφό του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για τον οποίο οι Σέρβοι επιμένουν ότι είχε άμεση σχέση με την προκλητική αυτή ενέργεια, αν και αφέθηκε ελεύθερος μετά την αρχική σύλληψή του.

Ο 32χρονος Μορινάι είναι γνωστός Αλβανός εθνικιστής, γνωστός σε αλβανικούς κύκλους, τόσο στο Κόσοβο, όσο και στη Βοσνία. Έχει το παρατσούκλι "Μπαλίστα", ενώ είναι και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, όπως επίσης και αυτοκινήτου με ιταλικές πινακίδες.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ισμαήλ Μορινάι νοίκιασε δωμάτιο σε ξενώνα, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της Παρτιζάν, όπου έγινε ο αγώνας Σερβία – Αλβανία.

Την ώρα του ματς, ο Μορινάι πήγε στην εκκλησία που βρίσκεται πλησίον του σταδίου, ανέβηκε στον τρούλο και καθοδήγησε "σε συνεργασία με τον Όλσι Ράμα", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το ελικόπτερο με τη σημαία.

Την επομένη ημέρα, υπάρχουν στοιχεία ότι ο 32χρονος έφυγε από τη Σερβία και ακολούθως ανέβασε διάφορες φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook.

Μάλιστα, φέρεται να πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρίγκιπα της Αλβανίας, Λέκα Ζόγκου, χαρακτήρισε τον Μορινάι "εθνικό ήρωα" μέσα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

"Ο Ισμαήλ Κεμάλ (σ.σ. πρώτος Πρωθυπουργός της Αλβανίας) σήκωσε τη σημαία στην Αυλώνα (σ.σ. Βλόρε στα αλβανικά) το 1912 και το 2014 ο Ισμαήλ Μορινάι στο Βελιγράδι!", δήλωσε ο ίδιος για τον εαυτό του, σε μια... ναπολεοντική αναφορά.