Έρχονται εκκαθαρίσεις στον Παναθηναϊκό!

Η εικόνα της ομάδας είναι προβληματική. Και οι συζητήσεις μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ έχουν ουσία, μόνο όταν επιφέρουν βελτίωση. Τέτοια, ωστόσο, δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα και τέτοια απαιτεί εδώ και τώρα ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά και η διοίκηση της ομάδας. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε και χθες επαφές με τους Τάκη Φύσσα και Γιάννη Αναστασίου αναζητώντας εξηγήσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έστειλε σαφές μήνυμα για μεταμόρφωση της ομάδας εδώ και τώρα, αφού μέσα σε είκοσι μέρες και σε έξι ματς-"φωτιά" (δύο με Αϊντχόφεν για το Europa League, Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, Παναιτωλικό για το Κύπελλο) ο Παναθηναϊκός θα παίξει σχεδόν όλη του τη χρονιά. Και μέσα από αυτά τα παιχνίδια μπορεί είτε να βρει τη γιατρειά και να επιστρέψει στο σωστό δρόμο, είτε να δει μια σεζόν να καταστρέφεται. 

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως μέσα στο προσεχές δίμηνο-τρίμηνο θα υπάρχουν εξελίξεις. Επίκεινται εκκαθαρίσεις στο δυναμικό της ομάδας, καθώς υπάρχουν παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά παικτών (π.χ. Πέτριτς), αλλά αναμένονται και ενισχύσεις, με δύο παίκτες ενδεκάδας (σέντερ φορ και μέσος) και την προώθηση παικτών από τις ακαδημίες. Δεν αποκλείονται και άλλες αλλαγές μέσα στην ομάδα με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της. 

Το δυσάρεστο για τον Γιάννη Αναστασίου είναι πως σε αυτή την προσπάθεια να δει βελτίωση της ομάδας του δεν μπορεί να υπολογίζει άμεσα σε βοήθεια από τους Μέντες και Μπεργκ. Ο Ολλανδός μέσος χάνει σίγουρα το ματς με την Αϊντχόφεν στην πατρίδα του την προσεχή Πέμπτη και πιθανότατα το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις ενοχλήσεις στη γάμπα.

Όσο για τον Σουηδό φορ, θα χρειαστεί άλλες 2-3 εβδομάδες για να επανέλθει και το πιθανότερο είναι να είναι σε θέση να αγωνιστεί-έστω και για λίγο-στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου. 

Πηγή: sport-fm.gr