Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Μέσι για φοροδιαφυγή

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής για ποσό που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ, θα καθίσει τελικά ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, καθώς Ισπανός δικαστής απέρριψε την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Μέσι από τις κατηγορίες, με το αιτιολογικό ότι ήταν ο πατέρας του που διαχειριζόταν τα οικονομικά του και όχι ο ίδιος.

Η υπόθεση αφορά σε χρήματα που έλαβε ο Μέσι από χορηγούς όπως η Adidas, η Procter and Gamble και η Pepsi, κατά το διάστημα από το 2007 ως το 2009.

Ο Μέσι και ο πατέρας του, Χόρχε, κατηγορούνται ότι απέφυγαν να πληρώσουν φόρους στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας εταιρείες στο Μπελίζε και την Ουρουγουάη για να πουλήσουν μέσω αυτών τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

“Σε αυτό το είδος εγκλήματος, δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς πλήρη γνώση όλων των λογιστικών και επιχειρηματικών λειτουργιών ή της ακριβούς ποσότητας, αλλά είναι αρκετό να έχει γνώση των σχεδιασμών για να συντελεστεί απάτη και να συναινέσει σε αυτούς”, αναφέρει στην απόφασή του ο δικαστής.