Μποτία: Το εξιλαστήριο θύμα μιας απροσδόκητης ήττας του Ολυμπιακού

Να επανεξετάσει τα δεδομένα στην άμυνα του Ολυμπιακού και κυρίως στο κέντρο της, στα στόπερ, όπου στους τελευταίους αγώνες αγωνίζονται οι Αλμπέρτο Μποτία και Ερίκ Αμπιντάλ, καλείται ο Μίτσελ, με αφορμή και τη διακοπή του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι δύο παίκτες έχουν δυσκολία στις επιστροφές στην άμυνα, ιδιαίτερα με διαγώνιες μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και περισσότερο όταν οι δύο κεντρικοί χαφ αγωνίζονται στην ευθεία.

Την αμυντική λειτουργία δε βοηθούν ούτε οι διαρκείς προωθήσεις των επιθετικογενών μπακ, Μαζουάκου και Ελαμπντελαουί, καθώς αφήνουν μόνα τους τα στόπερ.

Μένει να δούμε, πάντως, πως θα χειριστεί το θέμα ο Μίτσελ και πώς θα προφυλάξει τον Μποτία, καθώς το λάθος του Ισπανού, που από την αρχή δεν έπειθε τον κόσμο, είναι εύκολο να τον μετατρέψει σε εξιλαστήριο θύμα, παρότι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για παράδειγμα, ήταν από τους καλύτερους.

Άλλωστε, είναι τόσο αγαπητός ο έτερος παίκτης των ερυθρολεύκων, Ρομπέρτο, ο οποίος ενεπλάκη στην άτυχη φάση του 1-0, που δεν τίθεται θέμα για το ποιος θα την "πληρώσει", σε περίπτωση που όντως καταλήξουμε στη λογική του αποδιοπομπαίου τράγου.

Για τον Αμπιντάλ, που φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ της Μάλμε, δεν έγινε τόσος ντόρος και προφανώς σ' αυτό παίζει ρόλο ότι ο Γάλλος έχει προ πολλού δώσει τα διαπιστευτήριά του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Αντιθέτως, το πιο ήπιο που ακούστηκε για τον Μποτία ήδη από το βράδυ της Τετάρτης είναι ότι "είναι παίκτης επιπέδου Έλτσε", όπου αγωνιζόταν πέρσι.

Πάντως, ο Μίτσελ κάλυψε τον Ισπανό αμυντικό στη συνέντευξη Τύπου στο Σβέντμπανκ Στάντιον, αλλά βρέθηκε θύμα της αφλογιστίας των ερυθρολεύκων και της αναποτελεσματικότητάς τους στο σκοράρισμα, που τόσο αποτελεσματικά είχαν σκοράρει -η μέρα με τη νύχτα- στο Νέο Φάληρο κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας την πρώτη αγωνιστική.

Τα πλάγια μπακ που ανεβαίνουν, αναγκάζουν τον Μίτσελ να σπαταλήσει έναν ακόμη παίκτη (Εντινγκά ή Μιλιβόγεβιτς) για να στηρίξει το αμυντικό δίδυμο και ο Κασάμι δυσκολεύεται εσχάτως -ειδικά στα εκτός έδρας ματς- να αναλάβει παράλληλο ρόλο κόφτη και δημιουργού ("εξαριού" και "οκταριού" μαζί) από τα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ώστε Ντομίνγκες και Αφελάι να παίζουν ακριβώς πίσω από τον -παρατεταμένα ντεφορμέ- Μήτρογλου.

Έτσι, ο Ολυμπιακός δεν είναι απειλητικός, έχει ανάγκη από το να ανέβουν ψηλά τα αμυντικά του χαφ και αφήνει κενά πίσω. Κανείς από τους δύο στόπερ δεν έχει την ταχύτητα του Μανωλά, ακόμη και του τραυματία Σιόβα για να καλύψει τα μέτρα που χάνονται και μένει μόνο ο Μαζουάκου να σώζει μπαλιές με την ταχύτητά του, όταν, πάντως κι αυτός βρίσκεται αρκετά μπροστά.