Ο Ολυμπιακός ακύρωσε τη νίκη επί της Ατλέτικο

Πάλι από την αρχή πρέπει να αρχίσει ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να προκριθεί στη φάση των 16 των ομίλων του Champions League, αν και με βάση την ήττα από τη Μάλμε, ο πλέον εφικτός στόχος είναι η τρίτη θέση και το Europa League κι αυτός δεν είναι και σίγουρος.

Τα ανοικτά θέματα

Η ήττα από τη Μάλμε άνοιξε πολλά θέματα στον Ολυμπιακό. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα δυσκολεύεται να σκοράρει εκτός έδρας και δεν εμφανίζει τους αυτοματισμούς της. Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσει να λύσει ο Μίτσελ, ο οποίος επί του παρόντος έχει τη στήριξη όλων, κεφαλαιοποιώντας όσα έχει χτίσει μέχρι τώρα στον Πειραιά.

Το δεύτερο θέμα ήταν το πέναλτι που αρνήθηκε ο Ρώσος Καράσεφ στον Μανιάτη. Για το συγκεκριμένο, ο Μίτσελ έδειξε ανωτερότητα και αρνήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με τη Μάλμε να σχολιάσει τη διαιτησία.

Το τρίτο το έλυσε ο Ρομπέρτο. Η συνεργασία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού με τον Μποτία υπήρξε από την αρχή του αγώνα στο Σβέντμπανκ Στάντιον προβληματική με μία-δύο ασυννενοησίες, τόσο πολύ που θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οι δύο παίκτες έχουν πρόβλημα μεταξύ τους.

Η έλλειψη συνεργασίας είχε αποκορύφωμα το 1-0-δώρο στον Ρόζενμπεργκ, που ανέτρεψε και όλο το στήσιμο του Μίτσελ. "Υπήρξε ένα πρόβλημα στη συνεννόηση, το ξεχνάμε", είπε ο πορτιέρο μετά τη λήξη του ματς και έβαλε τελεία στα σενάρια.

Το τέταρτο θέμα έχει να κάνει με την αντικατάσταση του Μανωλά από τον Μποτία, αν και είναι νωρίς να κρίνουμε τον Ισπανό, που ήταν, πάντως, κακός με τη Μάλμε και καλός με την Ατλέτικο. Πάντως, ο Μίτσελ προσπαθεί να φτιασιδώσει τα προβλήματα της άμυνας, προσθέτοντας τον Εντινγκά ως συνδετικό κρίκο με τα χαφ, για να μην εκτίθενται οι αργοί στις επιστροφές Αμπιντάλ και Μποτία. Ο Αμπιντάλ, άλλωστε, ευθύνεται για το δεύτερο γκολ.

Πράγματι, πάντως, στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζει να έχει το ρυθμό, να πιέζει ψηλά και να μπορεί να αντιδράσει στις αντεπιθέσεις, κάτι που έκανε πέρσι με Μανωλά και Σιόβα (και Χολέμπας). Σ' αυτό ο Μίτσελ πρέπει να βρει επειγόντως λύση (με χρησιμοποίηση ίσως των Σαλίνο, Αυλωνίτη) ή οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν μεταγραφές τον Γενάρη...

Τι δεν έγινε στο Μάλμε

Ο Ολυμπιακός πήγε το ματς σε αργό ρυθμό και ήθελε να κυριαρχήσει όσο περνά η ώρα, αλλά το ξαφνικό 1-0 χάλασε τα σχέδια του Μίτσελ, ο οποίος αποτελείωσε την ομάδα του με την έξοδο του Εντινγκά, ίσως του μόνου ερυθρόλευκου που έβγαινε πρώτος στη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός θύμισε Ολυμπιακό του αρνητικού σερί εκτός έδρας στην Ευρώπη, αλλά είναι αλήθεια ότι ήταν εξαιρετικά άτυχος, ενώ η Μάλμε συνεχίζει να έχει... άστρο στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της.

Δεν μπορεί να συγχωρεθεί όμως στον Μήτρογλου ότι δε σκοράρει από απόσταση αναπνοής με το αριστερό κι ενώ έχει χάσει τη μπάλα ο Γιόχανσον, ή στον Μίτσελ ότι επέμεινε 70 λεπτά με τον Κασάμι στα δεξιά. Ο Ισπανός είναι εξαιρετικός στο σχεδιασμό και στο στήσιμο μιας ομάδας, αλλά ανεπαρκής στην έξυπνη αλλαγή σχεδίων, αν και είχε εμπνευσμένες κινήσεις τακτικής κόντρα στην Ατλέτικο στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η πρόκριση

Η πρόκριση για τους 16 δε χάθηκε ακόμη, απλώς ο Ολυμπιακός της Τρίτης δεν έπεισε ότι μπορεί να τα βάλει και με τη Γιουβέντους, έστω στο Νέο Φάληρο. Εκτός κι αν μας πείσει, ευνοούμενος και από τις δύο διακοπές του πρωταθλήματος, ότι θα βρει ρυθμό και θα αναστατώσει και πάλι τον όμιλο, αν δεν έχει αναστατωθεί ήδη πολύ με τα αποτελέσματα της Τρίτης, όπου η Ατλέτικο υποχρέωσε τη Μεγάλη Κυρία στην πρώτη της ήττα με το πρώτο τέρμα παθητικό στη σεζόν. Τώρα έχουν όλοι από τρεις βαθμούς.