Μάλμε – Ολυμπιακός: Πώς στρώνεται ο δρόμος για τους 16

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δίνει το εκατοστό του ματς στο Champions League το βράδυ της Τετάρτης και θέλει να γιορτάσει με μια νίκη. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει σουηδική ομάδα στη διοργάνωση και η πρώτη φορά που παίζει ποτέ με αντίπαλο τη Μάλμε σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός δεν έχει συναντήσει ούτε τον Ρώσο διαιτητή Σεργκέι Καράσεφ στα 41 διεθνή παιχνίδια του, κάτι που ισχύει και για τους Σουηδούς.

Ερυθρόλευκη νίκη στο Σβέντμπανκ Στάντιον θα σημάνει το καλύτερο ξεκίνημα που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός σε ομίλους Champions League, ενώ, ταυτόχρονα, υποδεχόμενος τη Γιουβέντους στο Γ. Καραϊσκάκης την τρίτη αγωνιστική θα έχει την ευκαιρία, παίζοντας μπροστά στους οπαδούς του να σημειώσει τρεις νίκες στον πρώτο γύρο, κάτι που στο παρελθόν μόνο ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει.

Η νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δώσει το έναυσμα να αρχίσουν συζητήσεις για την πρόκριση. Μια νίκη επί της Μάλμε θα τις ισχυροποιήσει. Αν η Ατλέτικο κερδίσει τη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός θα είναι μόνος πρώτος στον όμιλο, με τρεις βαθμούς διαφορά, ενώ, αν κερδίσουν οι Ιταλοί, θα είναι ισόβαθμος στην κορυφή μαζί τους, με την Ατλέτικο έξι ολόκληρους βαθμούς πίσω! Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ερυθρόλευκοι και πάλι θα φιγουράρουν στην κορυφή του ομίλου, δύο πόντους μπροστά από τη Γιουβέντους και με το επόμενο ματς στην έδρα τους με τη Μεγάλη Κυρία.

Έχουμε αναφέρει ξανά ότι το πρόγραμμα ευνοεί τον Ολυμπιακό και πολλά θα κριθούν στο πόσους πόντους θα καταφέρει να πάρει από τις διπλές αναμετρήσεις με την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, προϋποθέτουν νίκη επί της Μάλμε, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, αυτομάτως "ακυρώνεται" η επιτυχία της νίκης επί της Ατλέτικο, ενώ αν οι ερυθρόλευκοι ηττηθούν από τους Σουηδούς, θα δεχτούν ψυχρολουσία, καθώς θα τεθεί εν αμφιβόλω ακόμη και η κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Άλλωστε, στις πέντε περιπτώσεις που αγωνίστηκε εκτός έδρας σε "στρογγυλό" παιχνίδι (10ο, 50ό, 60ό, 70ό, 80ό) έχασε σε όλες και σκόραρε μόνο -με το απευθείας φάουλ του Ριβάλντο- στον ιστορικό αγώνα της ήττας με 3-1 από τη Λίβερπουλ, σε έναν από τους πιο άδοξους αποκλεισμούς της ιστορίας της διοργάνωσης.