Με πείσμα για απαντήσεις στο Μάλμε ο Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός πηγαίνει για ευρωπαϊκό αγώνα σε σκανδιναβική χώρα χωρίς να θεωρείται το φαβορί της αναμέτρησης.

Κάτι η ήττα από τον Ατρόμητο, κάτι οι διαδοχικοί τραυματισμοί, κάτι η πρωτοπορία της Μάλμε στη σουηδική Allsvenskan, κάτι οι δηλώσεις του προπονητή της ότι "θα κερδίσουμε εύκολα τον Ολυμπιακό, είναι χειρότερος από τη Σάλτσμπουργκ", έχουν κάνει καλό στους Πειραιώτες, διότι πηγαίνουν στη Σουηδία με χαμηλά το κεφάλι.

Για τους θριαμβευτές επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Νέο Φάληρο, μια νίκη στη Σουηδία θα είναι το καλύτερο γιατρικό για να κλείσουν στόματα. Αν το καταφέρουν, θα έχουν πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους για τη νέα χρονιά και θα έχουν αποδείξει ότι έδωσαν βάση στα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, θα έχουν απαντήσει στον Άγκε Χαρέιντε, ο οποίος, κατά Μίτσελ, "δε γνωρίζει να σέβεται τους αντιπάλους του". Ωστόσο, δημοσιογραφικά, οι απόψεις του Σουηδού προπονητή είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, διότι συμβαίνει σπάνια να βγαίνει κάποιος και να λέει αυτό ακριβώς που σκέφτεται, όσο προκλητικό και κυνικό να είναι.

Ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός δε θέλουν να πάνε τον αγώνα στην ταχύτητα, εκεί όπου η Μάλμε και ο Μάρκους Ρόσενμπεργκ, με τα γρήγορα τελειώματά του, υπερτερούν. Σκοπός είναι να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, να πιστέψει στις δυνατότητες της ομάδας και να "κλέψει" το διπλό, το οποίο, αν έρθει, τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Οι Μπενίτες, Σιόβας, Φουστέρ έχουν μείνει στην Αθήνα. Πιθανότερη ενδεκάδα για τους ερυθρόλευκους είναι οι: Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Μήτρογλου, με τον Εντινγκά να διαγωνίζεται για μια θέση μαζί με τον Αφελάι, στην περίπτωση που προτιμηθεί πιο επιθετικό σχήμα.