Ματς-λάμψη στο Παρίσι, στυλ στο Μάντσεστερ, σε ουδέτερο η Σαχτάρ

Ο λαμπερός αγώνας του Πάρκου των Πριγκήπων μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα στην πρώτη βραδιά της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Στον έκτο όμιλο, οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν με ισοπαλία 1-1 με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ενώ οι μπλαουγκράνα της Βαρκελώνης λίγο έλειψε να αναδειχθούν ισόπαλοι με τον ΑΠΟΕΛ. Για την Παρί του Μπλαν ο αγώνας κόντρα στην αρμάδα του Μέσι είναι στοίχημα, δεδομένου ότι δεν έχουν αποκτήσει ακόμη χημεία και στη γαλλική Ligue 1 κατέχουν μόλις την τέταρτη θέση.

Το βράδυ της Τρίτης, για τον ίδιο όμιλο, οι Κύπριοι υποδέχονται στο ΓΣΠ της Λευκωσίας τον Αίαντα.

Το πρώτο... πιάτο της δεύτερης αγωνιστικής είναι αρκετά καλό, καθώς περιλαμβάνει και τον... στυλάτο αγώνα μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα.

Στον πέμπτο όμιλο, οι πρωταθλητές Αγγλίας αναζητούν επιτακτικά τη νίκη, καθώς ένα γκολ του Ζερόμ Μπόατενγκ στις καθυστερήσεις τους ανάγκασε να φύγουν με το κεφάλι σκυμμένο από το Μόναχο, την ώρα που οι Ρωμαίοι συνέτριβαν με 5-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Ολίμπικο.

Οι Βαυαροί φιλοξενούνται στη Μόσχα, αφού πρώτα λαχτάρησαν το βράδυ της Κυριακής -μετέβησαν δύο ημέρες νωρίτερα στη Ρωσία για να προσαρμοστούν- καθώς το ξενοδοχείο τους πήρε φωτιά.

Στον έβδομο όμιλο, η Τσέλσι ψάχνει ρελάνς, μετά το εντός 1-1 με τη Σάλκε στην πρεμιέρα και θέλει να κερδίσει τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, ενώ τα Λιοντάρια είχαν αποτύχει στην πρώτη αγωνιστική να κερδίσουν τη Μάριμπορ στη Σλοβενία.

Η Σάλκε φιλοξενεί τους έχοντες άγνοια κινδύνου και... ζημιάρηδες Σλοβένους στην Αουφ Σάλκε Αρίνα με πλήθος απουσιών.

Τέλος, στον όγδοο -και ίσως λιγότερο εμπορικό- όμιλο, η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα υποδεχθεί στο ουδέτερο Λβοφ την Πόρτο, η οποία στην πρεμιέρα "σάρωσε" με 6-0 τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο Ντραγκάο. Οι Δράκοι είναι σε φουλ φόρμα, αλλά και οι Ουκρανοί, παρά τα προβλήματά τους, δεν πάνε πίσω... Κέρδισαν με 5-1 εκτός έδρας τη Βόρσκλα Πολτάβα.

Στον άλλο αγώνα, η ΜΠΑΤΕ θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της εκκωφαντικής ήττας της πρεμιέρας, παίρνοντας αποτέλεσμα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε στη Λευκορωσία.

Η Μπιλμπάο τα πηγαίνει οικτρά στη φετινή ισπανική Primera Division, με μόλις μία νίκη και συνολικά τέσσερις βαθμούς σε έξι ματς. Μόνο με Βάσκους, δεν κρατιούνται δύο συν ένα (το Copa del Rey) καρπούζια σε μία μασχάλη...