Κύπελλο Ελλάδος: Ρίχνονται στη μάχη Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Μετά τη μη πειστική εμφάνιση του Ολυμπιακού και τη νίκη επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα, σειρά έχουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, όπως και οι ΑΕΚ, οι οποίοι μπαίνουν στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του ανανεωμένου θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι πράσινοι, ως κυπελλούχοι Ελλάδας, καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν την περσινή σεζόν στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως στόχο να φτάσουν ξανά στον τελικό του θεσμού.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται στον 8ο όμιλο μαζί με τον Παναιωλικό και τα Χανιά, όμως πρώτη στάση είναι ο Βόλος και θέλουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους μετά την επικράτηση με σκορ 3-2 επί του Πλατανιά για το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζοντας τις παγίδες που κρύβει το αποψινό παιχνίδι Κυπέλλου θέλει οι παίκτες του να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι κόντρα σε μία ομάδα και σε μία έδρα, όπου ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Μπούρμπο, Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Χουχούμη. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Δώνη και Μπαϊράμι. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ατζαγκούν, Ντίνας και Κλωναρίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Αναγνωστόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούι, Καρέλης, Πράνιτς, Σταματάκης και Πέτριτς. Εκτός έμειναν οι Ζέκα και Σίλντενφελντ, στους οποίους ο Αναστασίου έδωσε ανάσες εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας.

Επίσης, στον Βόλο δεν πήγαν ο Μπεργκ (που έκανε ατομικό πρόγραμμα), ο Μέντες (που έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα) και ο Σπυρόπουλος (που προέρχεται κι αυτός από τραυματισμό).

Αντίστοιχα, στο στρατόπεδο, ο Άγγελος Αναστασιάδης σκοπεύει να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου του Βορρά για τον αγώνα του Καυτανζογλείου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σε σχέση με το παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς (νεαρούς) παίκτες και παράλληλα θα ξεκουράσει άλλους από τα συνεχόμενα ματς.

Για αυτό τον λόγο στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν οι Πατράλης, Τουμανίδης, Βασαΐτης, Τσολακίης και Κάκκος από την ομάδα κάτω των 20 ετών του συλλόγου.

Την ίδια ώρα, ο Μαντούρο δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει στο κανονικό πρόγραμμα και την Τρίτη αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο.

Στο μεταξύ, υπάρχει και η ΑΕΚ.

Η προσπάθεια της Ένωσης στη δεύτερη φάση του θεσμού -στον οποίο δεν αγωνίστηκε πέρσι- ξεκινάει από την Κομοτηνή, όπου οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα αντιμετωπίζουν τον τοπικό Πανθρακικό (16:30, OTE Sport 2).

Ο Δικέφαλος επιδιώκει τη νίκη με την οποία θα βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και ο Έλληνας τεχνικός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες που έχει στη διάθεσή του σε έναν αγώνα που αποτελεί πρόβα για τη Superleague, στην οποία φιλοδοξεί να αγωνίζεται η ΑΕΚ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στα αγωνιστικά, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Ανέστης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Πεταυράκη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κορδέρο και ο Ανάκογλου, με τον Πλατέλλα και τον Μπαρμπόσα στα πλάγια. Ο Μάνταλος θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραβίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Π. Ντούνης, Γεωργέας, Γροντής, Σαρρής, Φαγιέ, Ζόριτς, Ντακόλ, Ρόβας και Μ. Ντούνης.

Πηγή: sport-fm.gr