H Ζαλγκίρις βάζει για πάντα στο συρτάρι τη φανέλα του Σαμπόνις

Αναμφίβολα, η Ζαλγκίρις Κάουνας ξέρει να τιμάει τους… μύθους της. Όσον αφορά μάλιστα στον θρυλικό, Άρβιντας Σαμπόνις δε μπορούσε παρά να επιφυλάξει κάτι ξεχωριστό. 

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του τουρνουά -με την παρουσία των Παναθηναϊκού, Γαλατασαράι και Λοκομοτίβ Κουμπάν- που διοργανώνει (27-28/9) για την συμπλήρωση των 70 χρόνων ζωής της, η λιθουανική ομάδα θα τιμήσει τον κορυφαίο ευρωπαίο σέντερ, κρεμώντας τη φανέλα με το νούμερο «11» που φορούσε, στην κορυφή της «Zalgiris Arena». 

Αυτή θα είναι μάλιστα η πρώτη εμφάνιση του συλλόγου εν’ όψει της νέας σεζόν, που παράλληλα οφείλει το ποσό των 660.000 ευρώ, λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών των Μάαλικ Γουέινς και Τζέιμς Άντερσον (θα ξεκινήσει την χρονιά χωρίς αυτούς) που επέβαλλε η FIBA Bat. 

«Είμαστε αισιόδοξοι. Μιλάμε με μερικές τράπεζες προκειμένου να πάρουμε ένα δάνειο και να λύσουμε το πρόβλημα. Αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση, δε θα παίξουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Υπάρχει ακόμα χρόνος και τους θέλουμε πριν ξεκινήσει τόσο η Ευρωλίγκα, όσο και το πρωτάθλημα», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας. 

πηγή: sport-fm.gr