Europa League: Ποδαρικό στους ομίλους με όνειρα μεγάλα

Ένα φαβορί, ένα αουτσάιντερ και μια ομάδα σε παιχνίδι μοιρασμένο. Τα παραπάνω περιγράφουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης και του Παναθηναϊκού στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Καθεμία από τις τρεις ομάδες μας ψάχνει το θετικό ξεκίνημα με στόχο την πρόκριση από τους ομίλους και τη συνέχεια στη διοργάνωση, όχι μόνο για δικό της χατήρι, αλλά και για το καλό της Ελλάδας.

Η μάχη κάτω από τη δέκατη θέση στη βαθμολογία της UEFA μαίνεται, αλλά μόνο το Βέλγιο έχει τρεις ομάδες στους ομίλους του Europa League, εκτός από τη χώρα μας.

Οπότε, γίνεται φανερό πως όσο πιο επιτυχημένο είναι το ξεκίνημα των ομάδων μας, τόσο περισσότερες ελπίδες διατηρούμε να σκαρφαλώσουμε ψηλότερα και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε από το φαβορί. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 22:05 τη Ντιναμό Μινσκ (Novasports 2 & 2HD) του Μαξίμ Τσιγκάλκο και του Σαλόζε Ουντότζι στην Τούμπα και θέλει τη νίκη κόντρα σε μια υποδεέστερη ποιοτικά ομάδα, μπροστά στους οπαδούς του, στους οποίους έχει λείψει η γεμάτη Τούμπα μετά τις πρόσφατες αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν υπολογίζει στους Μαντούρο, Κωνσταντινίδη, Γκολάσα, ενώ πιθανώς να προφυλάξει τον Φακούντο Περέιρα.

Αστέρας Τρίπολης

Το δυσκολότερο έργο από τους τρεις εκπροσώπους μας έχει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ξεκινά το... ταξίδι του στη φάση των ομίλων του Europa League στο Ολυμπιακό Στάδιο Κεμάλ Ατατούρκ κόντρα στη Μπεσίκτας, η οποία θα παραταχθεί χωρίς έναν από τους ηγέτες της εντός αγωνιστικού χώρου, τον Ντεμπά Μπα. Οι Αρκάδες προπονήθηκαν στο γήπεδο την Τετάρτη υπό καταρρακτώδη βροχή, δίχως ο Στάικος Βεργέτης να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα και ελπίζουν οι Τούρκοι να τους υποτιμήσουν, στον αγώνα που ξεκινά στις 20:00 (Novasports 1 & 1HD). Πρόκειται για μια από τις αναμετρήσεις κριτήριο για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη βαθμολογία της UEFA, καθώς με τους Τούρκους έχουμε τους ίδιους στόχους.

Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό αναζητούν επειγόντως... ευχέλαιο, καθώς ο τραυματίας Γκόρντον Σίλντενφελντ συμπεριελήφθη τελικά στην αποστολή και ο Γιάννης Αναστασίου θα κρίνει την ετοιμότητά του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς έχει ακολουθήσει μόνο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης μέσα στην εβδομάδα. Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός αποστολής και τον Ουασίμ Μπούι για να τον ταρακουνήσει. Ο αγώνας ξεκινά στις 20:00 (ΑΝΤ1) και είναι μοιρασμένος.

Η μάχη για τη δέκατη θέση της βαθμολογίας της UEFA

Η βραδιά του Europa League θα φέρει ανακατατάξεις στη βαθμολογία της UEFA και θα αποτελέσει οδηγό για το τι περιμένουμε στη συνέχεια.

Δείτε αναλυτικά βαθμολογία και αναμετρήσεις, από τη δέκατη θέση και κάτω:

10. Βέλγιο 30.400

Κλαμπ Μπριζ - Τορίνο
Σταντάρ Λιέγης - Ριέκα
Λέγκια Βαρσοβίας - Λόκερεν

11. Ελβετία 29.575

Απόλλων Λεμεσού - Ζυρίχη
Γιουνγκ Μπόις - Σλόβαν Μπρατισλάβας

12. Τουρκία 29.000

Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης
Μέταλιστ - Τραμπζονσπόρ

13. Ελλάδα 28.500

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ
Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας

14. Τσεχία 27.375

Νάπολι - Σπάρτα Πράγας