AEK: Τόπο στα νιάτα έδωσε ο Δέλλας με τη Λάρισα

Τόπο στα νιάτα έδωσε η ΑΕΚ στο «AEL FC Arena» και το πείραμα του Τραϊανού Δέλλα πέτυχε. Μπορεί η «Ένωση» να ήρθε ισόπαλη 1-1 απέναντι στην μαχητική και γεμάτη βασικούς ΑΕΛ, ωστόσο, το τεστ με την χρησιμοποίηση των μικρών έπιασε τόπο. 

Ο Βλαχομήτρος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από τους έξι «μπέμπηδες», καθώς με δικό του γκολ η ΑΕΚ ισοφάρισε το τέρμα του Βερδού (41’) στο 55ο λεπτό. Από πλευράς γηπεδούχων, που είχαν πολλούς οπαδούς στο πλευρό τους μαζί με επίσης αρκετούς φίλους των «κιτρινόμαυρων», ξεχώρισε η μαχητικότητα αλλά και τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα Αθανασόπουλου. 

Αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό της Ένωσης με αντίπαλο από την Ελλάδα (1-1 με Ξάνθη), όπου η ομάδα του Δέλλα δε νίκησε. Μοναδική ήττα απέναντι στη Ρόμα (2-1). 

Το ματς:

Για τα δεδομένα φιλικής αναμέτρησης, το ματς από το ξεκίνημά του είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες, που θύμιζαν επίσημο παιχνίδι. Η ΑΕΚ, αν και στην αρχή ήταν κάπως «μαγκωμένη», δεν δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τον Ντούνη από τα δεξιά. Ο Αθανασόπουλος κράτησε με καθοριστικές επεμβάσεις το «μηδέν», σε προσπάθειες του Ντακόλ και του Τζάθα και η ΑΕΛ κατάφερε να ισορροπήσει. 

Με το πέρασμα των λεπτών, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και ανέβασαν τις γραμμές. Ο Βερδού δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Καραγκιολίδης, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει ήταν σε ετοιμότητα. Ο ρυθμός στο ματς έδειχνε να πέφτει κάπως προς το φινάλε του ημιχρόνου, όμως οι «βυσσινί» έκαναν τη… ζημιά, που δεν έκανε η «Ένωση» στην κεφαλιά του Ζόριτς στο 37’. Ο Βερδού, έπειτα από λάθος του Κορδέρο, πήρε την μπάλα και μετά από εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0 (41’), το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου. 

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο ξεκίνημα του δεύτερου οι δύο ομάδες δεν ήταν το ίδιο δραστήριες. Η ΑΕΚ, με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα της, λεπτό με το λεπτό ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση –έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ψηλά στο γήπεδο- με ωραίο πλασέ του 17χρονου Βλαχομήτρου στο 55’. Μάλιστα, ο νεαρός έδειξε να έχει «λυθεί» στη συνέχεια, αφού είχε την ευκαιρία να φέρει τούμπα το ματς, αλλά ο Αθανασόπουλος έσωσε την ΑΕΛ έπειτα από το δυνατό σουτ που δοκίμασε. 

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού σταδιακά έπεφτε. Η «Ένωση» είχε τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και μάλιστα η εστία της δεν απειλήθηκε σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Οι συνεχείς αλλαγές από τους δύο προπονητές «πάγωσαν» το παιχνίδι, το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες καλές στιγμές και μέχρι το φινάλε το 1-1 δεν άλλαξε. 

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης (46’ Βούρας), Γεωργέας (72’ Μπακάκης), Πεταυράκης (64’ Γιαννούτσος), Σαρρής, Σβάρνας (57’ Τζανετόπουλος), Κορδέρο (64’ Κυριαζής), Φαγιέ (57’ Ρόβας), Ντούνης (72’ Γροντής), Τζάθας (46’ Βλαχομήτρος), Ζόριτς (72’ Τσέλιος), Ντακόλ (64’ Καρβουνίδης). 

Στον πάγκο: - 

ΑΕΛ (Κωσταντίνος Παναγόπουλος): Αθανασόπουλος, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας (81’ Τσεμπερίδης), Τζούνιορ, Μάιντζ (77’ Μπίλια), Βερντού (83’ Δεινόπαπας), Περίκο (75’ Πινδώνης), Τσιλιγκίρης (83’ Γκούρτσας). 

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Εσπίν, Φόρνερ, Μουλόπουλος, Μελισσάς. 

πηγή: sport-fm.gr