Ο Χάτζι δεν πήγε ποτέ στον Παναθηναϊκό λόγω Αμφίπολης!

Στις μέρες μας η Αμφίπολη Σερρών προσελκύει το πανελλήνιο ενδιαφέρον για τα ευρήματα στον τύμβο Καστά, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και για χρησιμοθηρικούς, αθλητικούς λόγους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal, η περιοχή της Αμφίπολης και ειδικότερα η Μεσολακκιά απέκτησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ιδιαίτερες σχέσεις με τον Παναθηναϊκό, με αφορμή την προσπάθεια των πρασίνων να εντάξουν στο δυναμικό τους τον σπουδαίο Ρουμάνο ποδοσφαιριστή, Γκιόργκι Χάτζι.

Την εποχή που ακόμη ο Χάτζι έπαιζε στη Στεάουα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον φέρει στην Αθήνα ως Έλληνα. Επιχείρησε να αποδείξει πως έχει ρίζες από την περιοχή μας. Από τα μέρη μας είχαν περάσει αρκετοί Ρουμανόβλαχοι πριν και μετά τον πόλεμο και πως η μητέρα του ποδοσφαιριστή ονομαζόταν Κερασώ Χάτζι, το οποίο θεωρείται ελληνικό πρώτο όνομα.

Για να περάσει η ελληνοποίηση του Χάτζι, βέβαια, θα έπρεπε ο γραμματέας της κοινότητας Μεσολακκιάς να εκδώσει το πιστοποιητικό, κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω έλλειψης στοιχείων.