Μαγική βραδιά για τον Ολυμπιακό: Υπέταξε τους πρωταθλητές Ισπανίας

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Ολυμπιακός. 

Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου πέτυχαν τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και μπήκαν από νωρίς σε θέση...οδηγού για την πρόκριση στους «16». 

Ο Μαζουάκου στο 13΄, ο Αφελάι στο 31΄ και ο Μήτρογλου στο 73΄ ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38΄) και Γκριζμάν στο 86΄.

 

Η περιγραφή του ματς από το sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια την Ατλέτικο. Παθιασμένος, μαχητικός, με πλάνο, σωστές επιλογές, χωρίς ασφυκτικό πρέσινγκ, αλλά και χωρίς να κλειστεί πίσω. Ο Μίτσελ γέμισε το κέντρο, δεν άφησε ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι εύκολα ή δύσκολα αντιμετώπιζαν τις πολύ επικίνδυνες στημένες φάσεις των Ισπανών.

Με ανεβασμένη ψυχολογία κι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, έψαξαν το γκολ και αυτό ήρθε. Από την κομπίνα Τσόρι-Αφελάι η μπάλα έφτασε στον Μαζουάκου και αυτός με ένα «ξερό» διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία νίκησε τον Όμπλακ!

Οι «ροχιμπλάνκος» ανέβασαν την πίεσή τους και απειλώντας -σχεδόν- μονίμως από αριστερά έφεραν αρκετές φορές την μπάλα στην ελληνική περιοχή. Όμως μια ακόμα κομπίνα των Πειραιωτών, τους έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων. Από έμπνευση του Τσόρι και με τον Μήτρογλου να αφήνει έξυπνα για τον Αφελάι, ο Ολλανδός τελείωσε υποδειγματικά την φάση διαμορφώνοντας το 2-0!

Ο Μάντζουκιτς «τιμώρησε» την αδράνεια της άμυνας των «ερυθρολεύκων» που... έφαγε αρκετές φορές την ίδια φάση από αριστερά και έβαλε ξανά δυνατά στο παιχνίδι τους Ισπανούς. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ενέτειναν την πίεσή τους, αλλά το άψογο στήσιμο του Μίτσελ και οι σωστές αντιδράσεις του Ρομπέρτο (απέναντι στην πρώην ομάδα του) κράτησαν το προβάδισμα των Πειραωτών.

Αφού πέρασε η... μπόρα, τότε ο Μήτρογλου πήρε τ' όπλο του. Ο "πιστολέρο" έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Ατλέτικο, πλάσαρε από κοντά για το τρίτο τέρμα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στον διαφαινόμενο θρίαμβο. Οι Ισπανοί μείωσαν με τον Γκρίεζμαν, απλά για να παρατείνουν την αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τους Πρωταθλητές Ελλάδας με μια τεράστια νίκη, στην πρεμιέρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Στους υπόλοιπους αγώνες της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2014/2015, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

----------

Γιουβέντους-Μάλμε 2-0

 

2ος όμιλος

----------

Λίβερπουλ-Λουντόγκορετς 2-1

Ρεάλ Μαδρίτης-Βασιλεία 5-1

 

3ος όμιλος

----------

Μονακό-Λεβερκούζεν 1-0

Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ.Πετρ. 0-2

 

4ος όμιλος

----------

Γαλατασαράι-Αντερλεχτ 1-1

Ντόρτμουντ-Αρσεναλ 2-0