Κώστας Μήτρογλου: Το όπλο κατά της Ατλέτικο που έχει σιγήσει

Έξι μόλις γκολ δέχτηκε σε ολόκληρη τη διοργάνωση του περσινού Champions League η Ατλέτικο Μαδρίτης, με την άμυνά της να θεωρείται η κορυφαία της Ευρώπης.

Άμυνα από γρανίτη

Πόρτο, Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι -μαζί και η Αούστρια Βιέννης- έμειναν για τουλάχιστον ένα 90λεπτο "άσφαιρες" εναντίον των ροχιμπλάνκος και αυτό το γεγονός από μόνο του δείχνει τη δυσκολία του Ολυμπιακού να βγάλει επιθέσεις και να πετύχει και γκολ ενάντια στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Για τον παίκτη που θα αποτελέσει τη γραμμή πυρός και την κορυφή στο σύστημα 4-2-3-1 του Μίτσελ, ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής παιδεύτηκε πολύ.

Οι επιλογές του Μίτσελ

Ο Σαβιόλα πωλήθηκε στη Βερόνα και ο περσινός Μήτρογλου είναι μεν και στο φετινό ρόστερ, αλλά δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Ο Μίτσελ έβγαλε τα φιλικά με τον Διαμαντάκο και τον Αφελάι στην κορυφή, με τον πρώτο να κερδίσει με το σπαθί του και την κλήση στην Εθνική ομάδα, με τα γκολ που πέτυχε.

Ο Μίτσελ έκρινε ότι ο Φουστέρ, που έχει τραυματιστεί και έχει χάσει τις περισσότερες προπονήσεις, είναι, ούτως ή άλλως, ένα στοίχημα με υψηλό ρίσκο. Από την άλλη, ο Μπενίτες πήρε ευκαιρίες, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελε ο Μίτσελ και ούτε έχει προσαρμοστεί.

Η φάση που πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά απέτυχε να σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, κόντρα στον ΟΦΗ το Σάββατο, έδειξε του λόγου το αληθές και προκάλεσε και τη -διαγώνια- δυσαρέσκεια του Μήτρογλου, που περίμενε την πάσα.

Η αφλογιστία του Μητρο-γκολ

Ο Κώστας Μήτρογλου, πάντως, είναι αυτός στον οποίο -με ποσοστό ρίσκου, είν' αλήθεια- έχει καταλήξει ο Μίτσελ, γνωρίζοντας κατά βάση πως το βαρύ κορμί του μπορεί να ταλαιπωρήσει όσο οποιοσδήποτε άλλος του ρόστερ του τους κεντρικούς αμυντικούς της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μήτρογλου, πάντως, ούτε προετοιμασία έκανε με τον Ολυμπιακό, έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και της Φούλαμ και έχει να σκοράρει από τα δύο εκείνα γκολ που πέτυχε σε φιλικό της δεύτερης ομάδας των Λονδρέζων από τις 12 Φεβρουαρίου. Έκτοτε δεν έχει βρει δίχτυα ούτε σε φιλικό (!) ούτε με τη Φούλαμ, ούτε με τις ρεζέρβες της Φούλαμ, ούτε με την εθνική Ελλάδος, ούτε με τον Ολυμπιακό!

Ο παίκτης αναζητά την αναγέννησή του και έχει μάθει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο και να αγωνίζεται στα δύσκολα. Ακόμη δεν είναι ο περσινός Κώστας, όμως ο Μίτσελ τον πιστεύει και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τον ντοπάρει ψυχολογικά.

Οι λύσεις χωρίς Μήτρογλου

Αν ο Μίτσελ αποφασίσει να αιφνιδιάσει και ξεκινήσει χωρίς τον Μήτρογλου, που είναι η λογική επιλογή, την οποία έχει "δείξει" μέχρι τώρα, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει στη θέση του το Διαμαντάκο -η λύση Μπενίτες έχει σχεδόν μηδενικές πιθανότητες- και στην... υπέρτατη έκπληξη, θα χρησιμοποιήσει τον Αφελάι στην κορυφή, με τους Ντουρμάζ και Φουστέρ στα πλάγια -αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα- με την πιθανότερη, ωστόσο, λύση να περιλαμβάνει τον Έλληνα διεθνή γερμανοτραφή φορ.