Οι έξι πιτσιρικάδες-ταλέντα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει δείξει από τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην φετινή αγωνιστική περίοδο πως απέχει αρκετά, ποιοτικά από τις υπόλοιπες ομάδες. 

Με ομάδα, που θα μπορούσε θεωρητικά να σταθεί και στην Super League είναι ευκαιρία να ενσωματωθούν σιγά-σιγά και να "ψηθούν" και κάποιοι ταλαντούχοι παίκτες από τις Ακαδημίες. 

Ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα στο φιλικό της Τετάρτης (17/9, 18:00) με την Λάρισα, που θα διεξαχθεί στην AEL FC ARENA της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Πάντως, δεν θα είναι για όλους η πρώτη επαφή με την επαγγελματική ομάδα της Ένωσης… Διαβάστε ένα μίνι ιστορικό της έως τώρα πορείας τους. 

ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟΣ 

Ετών 17, Αριστερός χαφ

Μετρά ήδη μία εμφάνιση και ένα γκολ με την πρώτη ομάδα σε επίσημο παιχνίδι. Αυτό πέρυσι με τον Πανναξιακό στο ΟΑΚΑ (3-1). Οπως είναι λογικό, στην ηλικία του έχει ταχύτητα και διασκελισμό. Στα θετικά του ότι "τρυπώνει" στην περιοχή ακόμα και ως δεύτερος φορ, κάτι που δεν κολλάει πολύ με τη θέση του. 

ΤΣΕΛΙΟΣ 

Ετών 17, Μέσος

Εχει το ίδιο... παράσημο στο βιογραφικό του με τον Βλαχομήτρο. Κλασικό "δεκάρι", αν και μπορεί να παίξει και πιο πίσω ως παρτενέρ του αμυντικού χαφ. Πρέπει ακόμα να "χτίσει" το σώμα του, αλλά είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και έχει τη μεταβίβαση και ειδικά την κάθετη. 

ΤΖΑΘΑΣ 

Ετών 18, Επιθετικός

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Δέλλας τον πήρε στην προετοιμασία που έγινε στο Πήλιο. Συμμετοχή με την πρώτη ομάδα σε επίσημο αγώνα δεν έχει, ενώ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επαγγελματική ομάδα. Μπορεί να παίξει τόσο μπροστά όσο και περιφερειακός και δεν αποκλείεται φέτος να πάρει λεπτά συμμετοχής. 

ΚΥΡΙΑΖΗΣ 

Ετών 17, Επιθετικός

Στις ακαδημίες της ΑΕΚ μιλάνε για παίκτη που αν δουλευτεί και δουλέψει ο ίδιος θα χτυπήσει σύντομα την πόρτα της πρώτης ομάδας για τα καλά. Έχει χρησιμοποιηθεί σε φιλικό των Ανδρών και άπαντες στην ομάδα λένε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει το γκολ ανά πάσα στιγμή. 

ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗΣ 

Ετών 17, Κεντρικός χαφ

Παίζει κυρίως στον άξονα του γηπέδου σαν "εξάρι" ή "οκτάρι". Μπορεί με την ίδια ευκολία να κόψει αλλά και να δημιουργήσει φάσεις στον πλέον νευραλγικό χώρο του γηπέδου. Μάλιστα τονίζεται ότι έχει και τη μεταβίβαση όχι μόνο την κοντινή. Στα υπέρ του ότι σπάει γρήγορα την μπάλα στα πλάγια. 

ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ 

Ετών 16, Αριστερός μπακ

Ο πιο μικρός σε ηλικία από τους έξι, μια και έχει γεννηθεί το 1998. Γρήγορος και με καλή πάσα αλλά προκειμένου να προχωρήσει θα πρέπει να βελτιωθεί στο βασικό που τεστάρονται τα μπακ στις μέρες μας. Σωστή διαχείριση αμυντικών και επιθετικών καθηκόντων και κινήσεων.