Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδος: Οι οκτώ όμιλοι

Ενδιαφέροντες όμιλοι, αλλά χωρίς τη μεγάλη συνάντηση προέκυψαν από την κλήρωση για τη δεύτερη φάση του νέου Κυπέλλου.

Άλλωστε, στο νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρίσκονταν όλοι επικεφαλής ομίλου, όπως και οι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης.

Η ΑΕΚ, που βρισκόταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον δυνατότερο θεωρητικά όμιλο, τον όγδοο, ενώ ο τέταρτος μοιάζει να είναι ο πιο ισορροπημένος, τη στιγμή που μόνο ο τρίτος έχει τρεις ομάδες από τη Superleague.

Στην επόμενη φάση, στους 16 της διοργάνωσης δηλαδή, προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. 

Το σύστημα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή τριών αγώνων με γηπεδούχο εκείνη που ήταν σε χαμηλότερο γκρουπ δυναμικότητας. Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει 23-25 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη 28-30 Οκτωβρίου και η τρίτη 2-4 Δεκεμβρίου.

Η διεξαγωγή είναι κάπως περίπλοκη και ευνοεί τις εκπλήξεις, ενώ δίνει πλεονέκτημα έδρας στους θεωρητικά ανίσχυρους.

Οι τέταρτες ομάδες κάθε ομίλου θα δώσουν τρία ματς εντός έδρας, αυτές που αναφέρονται τρίτες θα δώσουν δύο ματς εντός έδρας, αυτές που αναφέρονται δεύτερες θα δώσουν ένα ματς εντός έδρας και αυτές που αναφέρονται πρώτες θα δώσουν όλα τα ματς εκτός έδρας. 

Αναλυτικά, όλοι οι όμιλοι:

1ος Όμιλος

Ολυμπιακός
Πανιώνιος
Φωστήρας
Παναχαϊκή

2ος Όμιλος

ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα
Κασσιόπη
Απόλλων Καλαμαριάς

3ος Όμιλος

ΟΦΗ
Ξάνθη
Νίκη Βόλου
Ζάκυνθος
 
4ος Όμιλος

Λεβαδειακός
Πλατανιάς
Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής

5ος Όμιλος

Ατρόμητος
Πανθρακικός
ΑΕΚ
Ηρακλής Ψαχνών

6ος Όμιλος

Εργοτέλης
Βέροια
Ερμιονίδα
Απόλλων Σμύρνης

7ος Όμιλος

Αστέρας Τρίπολης
Καλλονή
Τύρναβος
Αιγινιακός

8ος Όμιλος

Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Χανιά
Ολυμπιακός Βόλου

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στους 16 της διοργάνωσης, απ' όπου και θα διεξάγονται διπλοί αγώνες μέχρι και τα ημιτελικά. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 Μαΐου του 2015 στο ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε ενστάσεις για το νέο σύστημα διεξαγωγής, αναφέροντας: "Καλούμαστε να χρηματοδοτήσουμε μια διαδικασία στην οποία δεν θα έχουμε κέρδη. Με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε να γίνει το Κύπελλο φέτος είναι δοκιμασία για τις ομάδες της Football League. Αν δεν κληρωθούμε με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ, θα μπούμε σε μια διαδικασία παιχνιδιών χωρίς να έχουμε έσοδα. Δεν ξέρω ποιος νοσηρός νους τα σκέφτηκε αυτά".