Γκέλαρε ο Ατρόμητος και έπεσε από την κορυφή

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο Παναιτωλικός έμεινε όρθιος μέσα στο Περιστέρι! Τα Καναρίνια επωφελήθηκαν απ’ το άνευρο παιχνίδι του Ατρόμητου και μένοντας στο 0-0 «τσίμπησαν» έναν πολύτιμο βαθμό! 

Ελαφρώς ανώτεροι (δίχως πολλές φάσεις) στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, ανεβασμένοι στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι που θα μπορούσαν να είχαν… κλέψει και το διπλό. 

Πρώτη απώλεια βαθμών για τους Περιστεριώτες (ύστερα από δύο νίκες), παραμένουν χαμηλά (2 βαθμούς) στη δύσκολη εκκίνηση της σεζόν τα Καναρίνια. 

Το ματς 

Ο Ατρόμητος ήταν αυτό που θα έπρεπε να κάνει παιχνίδι. Και ο Παναιτωλικός να αμυνθεί. Και έτσι έγινε με τους γηπεδούχους να ‘χουν την υπεροχή, να προσπαθούν να κλείσουν στα καρέ τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν… καν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα! Και θα μπορούσε το Περιστέρι να είχε… γλυκαθεί, αλλά ο Ράφαελ είπε «όχι» στον Φυτανίδη από κοντά. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει συνέχεια στην πίεση και τις φάσεις… τα πάντα άλλαξαν. Προς το χειρότερο. Με τις δύο ομάδες να… κάθονται, να μην δείχνουν σχεδόν καθόλου διάθεση για ένα γκολ και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους να έρχεται λυτρωτικά (με τον Ατρόμητο να ‘χει να θυμάται απλώς την φλύαρη υπεροχή του). 

Στο ίδιο –και χειρότερο- τέμπο το ματς στην επανάληψη. Με κακές τις δύο ομάδες, με τους Περιστεριώτες να μην παρουσιάζουν φαντασία στο παιχνίδι τους και να μην μπορούν να βρουν λύσεις. Κι όσο να ‘ναι και περνούσε ο χρόνος, ο Παναιτωλικός έπαιρνε περισσότερο θάρρος. Και θα μπορούσε λίγο μετά το ημίωρο να είχε παγώσει το γήπεδο, αλλά ο Τσέναμο σαν… κέρβερος αρνήθηκε δύο φορές –με μεγάλες επεμβάσεις- σε Άλβες και Μαρτίνες.

Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, πάλεψαν για να ανακατέψουν την τράπουλα, αλλά δεν τους βγήκε. Γιατί πέραν της μέτριας απόδοσης των ομάδων τους, δεν είχαν και τύχη. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, ο μεν Ναπολεόνι θα μπορούσε να ‘χε χαρίσει τη νίκη στον Ατρόμητο (με μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 85’), ο δε Κόρμπος θα μπορούσε να ‘χε υπογράψει το διπλό, αλλά στις καθυστερήσεις αστόχησε από πολύ κοντά, με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές (80’ Κούρος), Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (60’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ουμπίδες (67’ Τάτος), Ναπολεόνι, Καραμάνος 

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Κούρος, Φάμπιο. 

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Θεοδωρίδης, Αντρέ Άλβες, Μαλεζάς (46’ Ετζενγκίελε), Γοδόι, Φωτάκης (84’ Κόρμπος), Βιγιαφάνιες (88’ Καπέλ), Μαρτίνες 

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μορένο, Μύγας, Καλογέρης.

Πηγή: sport-fm.gr