Ολυμπιακός: Μπαράζ από μεταγραφές στο παρά πέντε

Ακόμη και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ο Ολυμπιακός κλέβει την παράσταση.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό των ερυθρολεύκων ο 23χρονος χαφ Λούκα Μιλιβόγιεβιτς ως αντικαταστάτης του Ανδρέα Σάμαρη.

Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες βρίσκονται κοντά στη μεταγραφή του Κώστα Γιαννούλη του Ατρομήτου για τη θέση του Χοσέ Χολέμπας που μετακινήθηκε στη Ρόμα, σε ένα ακόμη εξαιρετικά δραστήριο μεταγραφικό "παράθυρο" για τον Ολυμπιακό. Ο αμυντικός του Ατρόμητου υπογράφει εντός της ημέρας στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πρέπει να θεωρείται ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας παίκτης της Τραμπζονσπόρ και η άμυνα των ερυθρολεύκων, μετά και την παραχώρηση του Αυλωνίτη ως δανεικού στον Πανιώνιο, αποψιλώνεται σημαντικά.

Ο Γιαννούλης, αν αποκτηθεί, θα μπορέσει να μετακινήσει τον Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας, αλλά στην ουσία, αυτό έχει ήδη γίνει, με την πώληση του Μανωλά στη Ρόμα και τον τραυματισμό του Σιόβα, ο οποίος δεν έχει επανακάμψει ακόμη.

Θυμίζουμε ότι ο Μίτσελ δοκίμασε ακόμη και τον Εντινγκά ως στόπερ, αλλά, πέρα από το γεγονός ότι εκείνος είναι τραυματίας από το ματς του Σαββάτου, η ομάδα χρειάζεται ένα κανονικό στόπερ. Άλλωστε, ο Εντινγκά θα παίξει βασικός στο πλάι του Κασάμι για τον μήνα που θα απουσιάζει -επίσης λόγω τραυματισμού- ο Μανιάτης, με αλλαγή τον Μιλιβόγιεβιτς.

Για τη θέση του στόπερ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στον Καμερουνέζο Σεμπάστιαν Μπασόνγκ της Νόριτς, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών εκ μέρους των "καναρινιών", ενώ η Γουέστ Χαμ είναι η έτερη ομάδα που έχει πραγματοποιήσει δυναμικό "μπάσιμο" για την απόκτησή του. Ο Ολυμπιακός φέρεται να συζητά το δανεισμό του Αφρικανού σέντερ μπακ.

Κι όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί το θέμα του Χαβιέ Σαβιόλα. Αν τελικά ο Αργεντινός αποχωρήσει από το λιμάνι για λογαριασμό της Βερόνα, ο Ολυμπιακός θα δει οικονομικό όφελος από την απαλλαγή του συμβολαίου του και είναι πιθανό να προχωρήσει σε μία ακόμη κίνηση, για δεύτερο επιθετικό ή για επιτελικό μέσο, ανάγκη που διαπίστωσε ο Μίτσελ μετά το 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όταν τραυματίστηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες και μένει νοκ-άουτ για την εβδομάδα που έρχεται (δεν υπάρχει πρωτάθλημα, πάντως, το Σαββατοκύριακο λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων).