Στους ομίλους του Europa League ο Αστέρας Τρίπολης!

Σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε ο Αστέρας Τρίπολης σε έναν αγώνα-θρίλερ, στο ουδέτερο γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος της Λάρνακας.

Οι Αρκάδες ηττήθηκαν με 3-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά προκρίθηκαν χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Το γκολ του Γκοϊάν με κεφαλιά, από κόρνερ του Ρόλε, στο 23', άξιζε χρυσάφι για την ελληνική ομάδα, η οποία έγινε η πρώτη που προκρίνεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από έξι προκριματικούς αγώνες.

Παράλληλα, για μόλις δεύτερη φορά από τη μετονομασία του κυπέλλου UEFA σε Europa League, η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στους ομίλους!

Παρ' όλα αυτά τα... διθυραμβικά, οι παίκτες του Αστέρα τα... χρειάστηκαν. Το γκολ του Ρουμάνου αμυντικού-στυλοβάτη της άμυνας της πελοποννησιακής ομάδας ισοφάρισε γρήγορα ο Μπαντάς τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα (27').

Το θρίλερ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Ζάχαβι ευστόχησε σε πέναλτι που υπέδειξε ο Γερμανός διαιτητής Ντενίζ Αουτεκίν.

Στο 54' το σκορ ήταν 2-1, ενώ ο Σουηδός επιθετικός της Μακάμπι, Ράντε Πρίτσα έκανε το 3-1 στο 75'.

Απέμεναν είκοσι εφιαλτικά λεπτά (15' κανονικού αγώνα + 5' καθυστερήσεις) κι ο Αστέρας τα κατάφερε, ενώ οι Ισραηλινοί είχαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι στο 89'! Ο Ούσερο λίγο έλειψε να κάνει το 3-2 στο 94', σουτάροντας προς κενή εστία από μακριά κι ενώ ο τερματοφύλακας της Μακάμπι, Ισπανός Χουάν Πάμπλο, είχε μετακινηθεί κι αυτός προς τα καρέ του Θεοδωρόπουλου.

Αυτός είναι ο πρώτος αποκλεισμός της Μακάμπι Τελ Αβίβ από ελληνική ομάδα κι ενώ είχε αποκλείσει κατά σειρά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!