Ch. League: Μπιλμπάο για ομίλους 16 χρόνια μετά, με Βαλβέρδε

Η φάση των πλέι-οφ του Champions League 2014/15 βρίσκεται στην τέταρτη και τελευταία ημέρα της, με τα δεύτερα ζευγάρια των επαναληπτικών.

Την παράσταση κλέβει η αναμέτρηση μεταξύ Νάπολι και Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές και ενώ ο πρώτος αγώνας στο Σαν Πάολο είχε λήξει ισόπαλος με 1-1. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την ευκαιρία να ξαναφέρει τους Βάσκους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 16 χρόνια. Ούτε η ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, ούτε εκείνη του Ράφα Μπενίτεθ έχουν απουσίες και οι ενδεκάδες με τις οποίες πιθανότατα θα παραταχθούν οι δύο ομάδες είναι οι εξής: Ιραϊθόθ, Σουσαέτα, Γκουρπέγκι, Λαπόρτε, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Ρίκο, Μπενιάτ, Μουνιαΐν και Αντουρίθ για την Μπιλμπάο και Καμπράλ, Γκουλάμ, Ενρίκε, Ραούλ Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Καγιεχόν, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Γκάργκανο, Μέρτενς και Ιγκουαΐν για τη Νάπολι.

Αξίζει να σημείωσουμε ότι οι ελπίδες του Ολυμπιακού για άνοδο στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης της Πέμπτης, έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, καθώς για να το καταφέρουν αυτό οι ερυθρόλευκοι, θα πρέπει να αποκλειστούν και οι δύο ομάδες που έχουν απομείνει στα πλέι-οφ και βρίσκονται ψηλότερα από εκείνους στη βαθμολογία της UEFA.

Πρόκειται για τις Άρσεναλ και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ωστόσο, οι Κανονιέρηδες υποδέχονται τη Μπεσίκτας στο Έμιρεϊτς μετά από τη λευκή ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Ασπιρίνες κέρδισαν με 3-2 την Κοπεγχάγη μέσα στο Πάρκεν της Δανίας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μάλμε διεκδικεί μια πρόταση "πέφτοντας από την Ακρόπολη", καθώς στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε με 2-1 από τη Σάλτσμπουργκ, αν και οι Αυστριακοί κυριάρχησαν στην πρώτη αναμέτρηση.

Τέλος, στη Βουλγαρία, η Λουντογκόρετς διεκδικεί πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά για να τα καταφέρει, καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα στο Βουκουρέστι από τη Στεάουα.