Πώς και γιατί ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τον Ντουρμάζ

Πριν από ακριβώς έναν μήνα, ο Ολυμπιακός περίμενε τον Τζίμι Ντουρμάζ για να υπογράψει συμβόλαιο, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σουηδός με τις τουρκικές ρίζες απαίτησε περισσότερα χρήματα πριν πέσουν οι υπογραφές, ο Ολυμπιακός του τα αρνήθηκε, εκείνος δήλωσε ότι προτιμά την Γκεντσλεσμπιρλίγκι από τους πρωταθλητές Ελλάδας και η μεταγραφή δεν έγινε.

Αυτόν τον παίκτη έφερε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα με διαδικασίες-εξπρές ο Ολυμπιακός, μετά την παραχώρηση του Ανδρέα Σάμαρη στη Μπενφίκα έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, αφότου περάσει το μεσημέρι της Παρασκευής από ιατρικές εξετάσεις. Οι πρώτες πληροφορίες, από την εφημερίδα Goal News, κάνουν λόγο για συμφωνία πενταετούς διάρκειας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σουηδός αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στην Τουρκία και τους έκανε λόγο για δεδομένη συμφωνία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι έκαναν βελτιωμένη πρόταση στον παίκτη, ενώ η ομάδα του, η Γκεντσλερμπιρλίγκι θα πάρει τα -ήδη συμφωνημένα από τον Ιούλιο- 2 εκατ. ευρώ. Ο Μίτσελ ήθελε να έχει μια ακόμη επιλογή παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης. Η μεταγραφή Σάμαρη, εξάλλου, είναι πιθανόν να μετατοπίσει τον Γκαζαριάν στον άξονα, ενώ είναι ερωτηματικό το τι θα συμβεί με τον Χολέμπας, ο οποίος είναι υπό μεταγραφή και στον φετινό Ολυμπιακό δεν έχει "γράψει" ακόμη πολλές συμμετοχές.

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής Σάμαρη, πάντως, δρομολογεί μεταγραφικές εξελίξεις και στο χώρο των αμυντικών χαφ, αφού ο Μίτσελ θέλει έναν ακόμη παίκτη, με τον Ντιόπ της Λεβάντε να είναι το φαβορί και τον Μίκαελ Εσιέν της Μίλαν το ισχυρό αουτσάιντερ, μια "μεταγραφή αεροδρομίου" κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, παρά την καθοδική πορεί της καριέρας του παίκτη.