Europa League: Ανοικτός ο δρόμος για ελληνική τριπλέτα στους ομίλους

Ορατό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού του Europa League τρεις ομάδες στους ομίλους.

Σε μια ονειρική βραδιά, ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε την υπέρβαση της ημέρας, κερδίζοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης της αρκαδικής πρωτεύουσας με σκορ 2-0 (29' Μάτσα, 47' Ζησόπουλος).

Οι Αρκάδες έκαναν επιβλητική εμφάνιση με MVP τον σέντερ μπακ Ντορίν Γκοϊάν και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει άλλο ένα τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Μπαράλες, όπως επίσης και αργότερα θα μπορούσαν να έχουν δεχτεί το 2-1 από τον Πρίτσα, αλλά ο φορμαρισμένος Θεοδωρόπουλος απέκρουσε το τετ-α-τετ.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, καθώς η Μακάμπι έχει να διαχειριστεί το σοκ, την επιστροφή από το σκορ 2-0 (νίκη δηλαδή με 3-0 και άνω) και το ουδέτερο γήπεδο της Κύπρου, όπου θα διεξαχθεί η ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς ουσιαστικά καλή εμφάνιση, αλλά με ξεσπάσματα του Μπεργκ και του Καρέλη, πήρε νίκη-πρόκριση με σκορ 4-1 επί της Μίντιλαντ, χάνοντας για τη ρεβάνς τον Τριανταφυλλόπουλο που αποβλήθηκε.

Ο ΠΑΟΚ χάλασε τη... σούπα, καθώς ηττήθηκε στη Μολδαβία από τη Ζίμπρου Τσισινάου με 1-0, με γκολ του Μπουργκιού στο 80', πληρώνοντας την αγωνιστική καθίζηση του τελευταίου εικοσαλέπτου.

Οι ασπρόμαυροι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για τη σεζόν, όμως έδειξαν απείρως καλύτεροι ποιοτικά από τους μαχητικούς Μολδαβούς και έχασαν ευκαιρίες. Όπως είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης, "θα μας βρίσουν οι οπαδοί, αλλά θα προκριθούμε στην Τούμπα".

Ο ΠΑΟΚ, αν προκριθεί, πιθανότατα θα είναι επικεφαλής ομίλου, αν η Άστρα Γκιουργκιού ολοκληρώσει την έκπληξη με τη Λιόν, διαφορετικά θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης, αν ολοκληρώσει την υπέρβαση, θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, με τρεις θεωρητικά πιο δυνατούς απ' αυτόν αντιπάλους.