Είναι… τρελός ο Σουηδός: Χατ τρικ ο Μπεργκ, 4-1 ο Παναθηναϊκός!

Σκορ πρόκρισης πήραν Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης κόντρα σε Μίντιλαντ (4-1) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-0) αντίστοιχα στα πρώτα παιχνίδια για τη φάση των πλέι-οφ του Europa League, και πηγαίνουν στους εκτός έδρας επαναληπτικούς την επόμενη εβδομάδα για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε από τη Ζίμπρου στη Μολδαβία με 1-0, όμως μπορεί να ανατρέψει το σκορ αυτό στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Είναι τρελός ο Σουηδός!

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ για τη φάση των πλέι-οφ του Europa League δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Στο 13' οι Δανοί “πάγωσαν” τη Λεωφόρο, όταν από τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λάουριντσεν η μπάλα πέρασε από όλους χωρίς να αλλάξει πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των “πρασίνων”.

Ωστόσο, η αντίδραση των παικτών του Γιάννη Αναστασίου ήταν ιδανική: Στο 21' ο Καρέλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σβιατσένκο και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεργκ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκό, και ειδικότερα στον εκπληκτικό Μάρκους Μπεργκ, που πριν τελειώσει το ημίχρονο είχε ήδη πετύχει δύο ακόμα τέρματα στο 24' με κοντινή προβολή από τη σέντρα του Καρέλη και στο 45' με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, κάνοντας τους οπαδούς του “τριφυλλιού” που βρέθηκαν στο γήπεδο να φωνάζουν το σύνθημα “είναι τρελός ο Σουηδός”.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τον Καρέλη στο 46' και στο 66' και με τον Μπεργκ στο 49', ενώ το έργο τους έγινε πιο εύκολο στο 58ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε ο Σβιαντσένκο, αφήνοντας τη Μίντιλαντ με δέκα παίκτες. Ωστόσο, και ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 81' με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου στο 81'.

Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 89', αυτή τη φορά με αυτογκόλ του σκόρερ της Μίντιλαντ, Λάουριντσεν, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 4-1, που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται από τώρα για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Ήττα για τον ΠΑΟΚ

Κακό παιχνίδι έγινε στο Κισινάου, όπου ο ΠΑΟΚ πήγε για την ισοπαλία, όμως έφυγε ηττημένος από τη Ζίμπρου, με σκορ 1-0.

Παρά την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε κάποιες καλές ευκαιρίες να σκοράρει, με σημαντικότερη το δοκάρι του Κατσικά στο 37', ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους Μολδαβούς, οι οποίοι όμως πήραν τελικά τη νίκη με ένα γκολ του Μπουργκίου στο 80' με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανατρέψει στην Τούμπα το εις βάρος του σκορ, αν θέλει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους και να μην πέσει θύμα μίας μεγάλης έκπληξης.

Αγκαλιά με την πρόκριση ο Αστέρας

Τις βάσεις για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League έθεσε ο Αστέρας Τρίπολης, που επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 2-0.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 28' με εξαιρετικό σουτ του Μάσα, που πήρε το “ριμπάουντ” μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας των Ισραηλινών, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Ζησόπουλος με προβολή στο 47', μετά από γύρισμα του Μάσα.

Οι Ισραηλινοί έγιναν απειλητικοί μετά το δεύτερο γκολ, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τον Ζάχαβι στο 53' και τον Μπεν Μπασάτ στο 57', που αστόχησε προ κενής εστίας, όμως κατόπιν ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουν και τρίτο γκολ, με το σουτ του Ντε Μπλάσις στο 79' να περνάει λίγο άουτ και τον Μπαράλες να μην μπορεί στο 85' να νικήσει με “λόμπα” τον Χουάν Πάμπλο.