Ελληνικές μάχες στο Europa League για την πρόκριση στους ομίλους

Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας υποδέχεται ο Παναθηναϊκός τη Μίντιλαντ από τη Δανία και φιλοξενεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το αμέσως προηγούμενο επίσημο παιχνίδι του για την τρέχουσα σεζόν, αυτό της εντός έδρας ήττας από τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να προστατέψει τα έσοδά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τη βαθμολοφία του στην UEFA, που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την περσινή μη συμμετοχή του.

Ο αγώνας ξεκινά στις 21:00 και θα μεταδοθεί από το OTE Sport 1.

Στις 21:05, στο OTE Sport 2, ξεκινά στη Μολδαβία ο αγώνας Ζίμπρου Τσισινάου - ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μετρά τις πληγές του μετά τα πειθαρχικά παραπτώματα των Γιώργου Τζαβέλλα και Μιγκέλ Βίτορ, καθώς ο Άγγελος Αναστασιάδης σκέφτεται ακόμη και την αποπομπή τους από την ομάδα.

Πάντως, οι ασπρόμαυροι είναι το φαβορί και θέλουν να αρχίσουν με νίκη. Η Ζίμπρου είχε αντιμετωπίσει στην έδρα της τον Άρη στις 24 Σεπτεμβρίου 2003 και οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης, τέλος, μετά την επιβλητική πρόκρισή του επί της Μάιντς, υποδέχεται στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (21:15, Novasports 2), τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία στο παρελθόν έχει αποκλείσει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κατά σειρά και μετρά πέντε νίκες και μία ήττα απέναντι σε ελληνικές ομάδες.

Φέτος προέρχεται από αποκλεισμό από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από τη σλοβένικη Μάριμπορ, που την υποβίβασε στα πλέι-οφ του Europa League. Ο Αστέρας Τρίπολης, από την πλευρά του, καλείται να κάνει το 3 στα 3 φέτος στην έδρα του και αν αποκλείσει τους Ισραηλινούς (η ρεβάνς θα γίνει στην Κύπρο λόγω Γάζας) θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει το... σκόπελο τριών προκριματικών φάσεων για να βρεθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.