Χαλαρή τεσσάρα για την ΑΕΚ κόντρα στο Ρήγα Φεραίο

Τα καλά δείγματα των προηγούμενων φιλικών -έστω κι αν το σημερινό είχε χαμηλότερο συντελεστή δυσκολίας- επανέλαβε η ΑΕΚ.

Παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα, η «Ένωση» ήταν ξανά σοβαρή και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (9’ Ζόριτς, 32’ Ντούνης, 40’ Κολοβέτσιος, 44’ Μπαρμπόσα) επικράτησε στο ρελαντί 4-0 του Ρήγα Φεραίου.

Εξαιρετικός ο Πορτογάλος, συμμετείχε σε άλλα δυο γκολ εκτός από το ωραίο που πέτυχε ο ίδιος και ήταν ο κορυφαίος μαζί με τους Ντούνη και Ανάκογλου στο καλό πρώτο ημίχρονο των «κιτρινόμαυρων».

Πώς έπαιξε

Με ένα «μείγμα» βασικών και παικτών που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής έως τώρα παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» επέμεινε στο πείραμα του Γροντή ως αριστερό μπακ, επανέφερε τους Γεωργέα, Ρόβα, Μπρέσεβιτς και διατήρησε ως βασικό τον Μπαρμπόσα. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο νεαρός Ντούνης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Γροντής, Κολοβέτσιος, Σαρρής και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρόβας-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ζόριτς (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ξεκίνησε ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Όταν παίζεις με τον Ρήγα Φεραίο -ό,τι και να κάνεις- δεν μπορείς να ενθουσιάζεσαι. Όταν όμως παίζεις με τον Ρήγα Φεραίο (και μάλιστα με ανάμεικτη ενδεκάδα) και δείχνεις τα ίδια ενθαρρυντικά στοιχεία των προηγούμενων αγώνων, μπορείς σίγουρα να αισιοδοξείς. Διότι δεν είχε σημασία ο αντίπαλος. Σημασία είχε ότι η ΑΕΚ ήταν ξανά σοβαρή. Πιστή σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Κι έτοιμη να το εφαρμόσει ανεξαρτήτως των παικτών που έχει στο γήπεδο.

Εκτός όμως απ’ την καλή κυκλοφορία της μπάλας, το παιχνίδι από τα άκρα και την πίεση ψηλά (πράγματα που είχαν φανεί και με τη Νίκη) ο Δέλλας χαμογέλασε και για την ατομική εικόνα παικτών του. Βλέποντας τον Ζόριτς ν’ ανοίγει (έστω κι εύκολα) λογαριασμό. Τον Ντούνη να σοβαρεύεται και να κάνει το ίδιο (με ωραία ατομική ενέργεια). Τον Κολοβέτσιο να γίνεται ΚΑΙ σκόρερ. Μα πάνω απ’ όλα βλέποντας τον Μπαρμπόσα. Να συμμετέχει σε δυο γκολ (με σέντρες ή εξαιρετικές εκτελέσεις κόρνερ) και να πετυχαίνει άλλο ένα με «αλανιάρικο» πλασέ.

Ακόμα κι ο Μπρέσεβιτς εξάλλου -που επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι ανέτοιμος- εμφανίστηκε ορεξάτος. Σε αντίθεση με τους (πολλούς) «κιτρινόμαυρους» που μπήκαν ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Διότι παρόλο που οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούνται βασικοί, δε φόρτσαραν ιδιαίτερα. Άφηναν ημιτελείς τις περισσότερες προσπάθειές τους. Και μ’ εξαίρεση τον (εκ νέου) άπιαστο Μάνταλο και τον ζωηρό Κορδέρο, φαίνονταν να παίζουν με κατεβασμένη ταχύτητα.

Έστω κι έτσι βέβαια, η ποιότητά τους (και η διαφορά δυναμικότητας) ήταν αρκετή για να διατηρήσουν το κουμάντο. Να κρατήσουν στριμωγμένο τον αντίπαλο. Να φτιάξουν ευκαιρίες (όπως το τετ-α-τετ του Αραβίδη, ένα δοκάρι του Κορδέρο κι ένα φαλτσαριστό σουτ του Πλατέλλα). Όχι όμως και να διευρύνουν το σκορ, καθώς η αστοχία -ειδικά του Φαγέ- και η καλή εμφάνιση του αντίπαλου γκολκίπερ περιόρισαν το σκορ στα επίπεδα που το έφερε η καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους.

Η σύνθεση

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Π. Ντούνης (32' Βούρας, 59’ Καραγκιολίδης), Γροντής (59’ Πεταυράκης), Κολοβέτσιος (46’ Κολοβέτσιος), Σαρρής (59’ Τζανετόπουλος), Γεωργέας (46’ Μπακάκης), Ρόβας (59’ Κορδέρο), Ανάκογλου (46’ Φαγέ), Μπαρμπόσα (46’ Αραβίδης, 84’ Τσεβάς), Ζόριτς (59’ Μάνταλος), Μ. Ντούνης (59’ Πλατέλλας), Μπρέσεβιτς (46’ Ντακόλ)

Τα γκολ


Πηγή: sport-fm.gr