Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδος 2014: Με Φωκικό η ΑΕΚ

Τον Φωκικό θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης και Ηρακλής-Λαμία τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν.
 
Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Φωκικό σε διπλούς αγώνες για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση. Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζουν Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης και Ηρακλής-Λαμία. 
Η διαδικασία έγινε με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου, με τον καθένα να «βγάζει» επτά ζευγάρια. 

Νότιος όμιλος 

Χανιά-Άλιμος 
Αχαρναϊκός-Φωστήρας 
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή 
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης 
Παναχαϊκή-Πανηλειακός 
Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος 
ΑΕΚ-Φωκικός 

Βόρειος όμιλος 

Ηρακλής-Λαμία 
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου 
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου 
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας 
Πιερικός-Τύρναβος 
Απόλλων 1926-Άρης 
Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 28-30/8 τα πρώτα ματς και 12-14/9 οι επαναληπτικοί. 

Οι 14 ομάδες της Football League που θα προκριθούν από το πρώτο γύρο θα κληρωθούν με τις 18 της Σούπερ Λίγκας και θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί βάσει γκρουπ δυναμικότητας. 

- Στο πρώτο θα ενταχθούν οι οκτώ πρώτοι της περσινής Super League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός). 

- Στο δεύτερο γκρουπ θα ενταχθούν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που έμειναν στην περσινή Super League (Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Ξάνθη). 

- Στο τρίτο γκρουπ θα ενταχθούν σίγουρα οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος στη Super League (Νίκη Βόλου, Κέρκυρα). Από κει και πέρα, θα συμπληρωθεί με όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν. 

Αν ανάμεσά τους βρίσκονται ο Απόλλων Σμύρνης και ο Άρης, οι οποίοι υποβιβάστηκαν φέτος, θα μπουν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο θα συμπληρωθεί από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί και είχαν τερματίσει ψηλότερα στην περσινή Football League. 

Οι αγώνες στους ομίλους θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την ασθενέστερη ομάδα βάσει των γκρουπ δυναμικότητας. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. 

Στον τρίτο γύρο, από τη φάση των ομίλων, θα προκύψουν 16 ομάδες που θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι και την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. 

Όπως έχει ενημερώσει η ΕΠΟ, ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο, όποιες κι αν είναι οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος.