Μπεργκ και Πέτριτς σε… ειδική αποστολή κόντρα στη Σταντάρ

Στο αρχικό σχήμα με το οποίο θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη το βράδυ κόντρα στην Σταντάρ στη Λιέγη καταλήγει σιγά-σιγά ο Γιάννης Αναστασίου, καθώς έχει διαμορφώσει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τους Βέλγους. Ούτως ή άλλως είχε άποψη πριν την κλήρωση της 18ης Ιουλίου, αλλά μετά και το παιχνίδι της πρεμιέρας της Jupiler League κόντρα στη Σαρλερουά έγινε πιο… σοφός, καθώς από το Σάββατο έχει στα χέρια τα πλάνα του συγκεκριμένου ματς.

Ο 41χρονος τεχνικός γνώριζε ότι ο προσεχής αντίπαλος είναι δυνατός στα πλάγια και πως στηρίζει πολλά σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά αυτό τον κάνει ευάλωτο και αμυντικά, διότι ανεβαίνουν πολύ τα πλάγια μπακ του και επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο του παιχνίδι. Έχει στο μυαλό του το 4-4-1-1 και το 4-4-2 με ρόμβο, αλλά μάλλον θα προτιμήσει το πρώτο, ενώ στο δίλημμα Λαγός ή Πράνιτς η απάντηση όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Έλληνας μέσος, ο οποίος θα παίξει δίπλα στον Μέντες και όχι ως εσωτερικός μέσος. Αυτό φάνηκε από τις τελευταίες δοκιμές του Αναστασίου.

Οπότε η ενδεκάδα θα είναι Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς, Μπεργκ.

Οι δύο τελευταίοι θα έχουν ειδικό ρόλο. Θέλει να τραβιούνται στα άκρα (όχι και οι δύο μαζί), ώστε να «παίρνουν» μαζί τους προσωπικούς τους αντιπάλους, δημιουργώντας κενά στο κέντρο της άμυνας με στόχο να εκμεταλλεύονται οι πλάγιοι χαφ. Δηλαδή οι Ατζαγκούν, Ζέκα, οι οποίοι θα έχουν εντολή να πατάνε περιοχή σε τέτοιες φάσεις.

Μια ακόμη εντολή θα είναι με το που γίνεται κλέψιμο στο κέντρο και εφόσον έχουν ανέβει οι παίκτες της Σταντάρ, θα πρέπει να τροφοδοτούνται άμεσα οι ακραίοι μέσοι από τους αμυντικούς χαφ και να υπάρχουν παράλληλα τρεις ποδοσφαιριστές κοντά ή μέσα στην περιοχή.

Στην Ελλάδα θα έρθει μέσα στα επόμενα 24ωρα ο Σακίλ Άμπραχαμ, ο οποίος ανήκει στον Άγιαξ Κέιπ Τάουν (την ομάδα που έπαιζε και ο Μπράις Μουν), για να δοκιμαστεί στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sport-fm.gr