Αυτό-ανακοινώθηκε ο Μπεροκάλ στον Παναθηναϊκό

Έναν παλιό γνώριμό του θα έχει για συνεργάτη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον Γιόζεπ Μαρία Μπεροκάλ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Μπαρτσελόνα την τριετία 2005-08.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ο ίδιος ο Ισπανός, που έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής στη Μπουντιβέλνικ (2010-11), τη Μενόρκα (2011-12) και την Αλικάντε (2012).

Αναλυτικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την νέα μου δουλειά και τον προορισμό μου για τη νέα σεζόν. Θα είμαι μέλος της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον οποίο δουλέψαμε μαζί και στη Μπαρτσελόνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντούσκο, αλλά και τον σύλλογο που με εμπιστεύεται για ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ. Νοιώθω τυχερός που θα γίνω μέλος ενός συλλόγου με την παράδοση και την ιστορία του Παναθηναϊκού. Η νέα μου δουλειά μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω μια καινούργια χώρα, μια καινούργια γλώσσα, αλλά και την δυνατότητα να βρεθώ στο κορυφαίο επίπεδο.

Η προπονητική είναι σαν ένας μαραθώνιος. Το «κλειδί» είναι να μην σταματάς. Πρέπει να τρέχεις συνεχώς, ψάχνοντας πάντα νέες προκλήσεις και παίρνοντας γενναίες αποφάσεις. Αυτοί που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι άνθρωπος του μπάσκετ, που του αρέσει η δουλειά του προπονητή. Είτε πρόκειται να είμαι πρώτος προπονητής, είτε βοηθός, είτε προπονώντας νέους ανθρώπους, είτε παραδίνοντας μαθήματα για το άθλημα.

Αν και είχα πολλές προτάσεις για να αναλάβω κάποια ομάδα ως πρώτος προπονητής, η ευκαιρία του να δουλέψω σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα και θα είναι μια μεγάλη εμπειρία. Τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησα να δουλεύω για την νέα μου ομάδα. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους παίκτες, τα άλλα μέλη του τεχνικού τιμ, αλλά και τους φιλάθλους.

Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους.

Γιόζεπ Μαρία Μπεροκάλ Ριέρα»

 

Πηγή:www.sport-fm.gr